Tudom, hogy nyár van de... nem akar kicsit enyhülni az idő?
Tarthattok ünneprontónak, de ezek a mostani "hidegfrontok", őszök, vagy mi a csudák, nekem igen jól estek. Felfrissítettek minden szempontból.
És most visszaesés a nyárba, megint.
Sütőmentesség és izzadás ezerrel.
Yeah.
De a nyárnak van olyan oldala is, amit igen nagyon szeretek.
A "bőség zavara". ahogyan a Tv-ben megfogalmazták. Valóban. Kimész a piacra/kertbe, és azt sem tudod hova nyúlj hirtelen. Hogy mit kezdj a rengeteg csodás, természetadta kinccsel.
Ilyenkor szerintem az egyszerűségre törekvés a legjobb, amit az ember tehet. Kevés fűszer, olívaolaj, és szabadtűz. Vagy annak az imitálása.
Mert azt tudtam, hogy a répa szuperfinom, de hogy a minirépák ennyire isteniek...
-Sült répa:
15 db "minirépa"
olívaolaj
nagyszemű só
balzsamecet
feketebors
A répákat jó alaposan megmossuk, a száruk egy részét levágjuk. Sütőpapírt fektetünk egy sütőtálba, meglocsoljuk olívaolajjal, balzsamecettel, majd megszórjuk sóval, borssal.
240 fokos sütőben jó alaposan átsütjük.Fetás-kukoricamártás:
1 cső zsenge kukorica
1 vöröshagyma
1 duci fokhagyma
olívaolaj
1 dl zabtej
1 nagy evőkanál feta
szerecsendió
Tálaljuk valamilyen gabonával dúsított zöldségsalátával: nálam ez most paradicsomos-uborkás-tönkölybúza volt.
hú de jó, én is szeretnék most minirépát!
VálaszTörlésIgen, :D ezzel én is így vagyok. (nekünk a nagynéném adott)
TörlésNagyon finom lehet, koszi az otletet, ki fogom probalni!!
VálaszTörlésSzuper, majd mesélj, hogy milyen lett! :)
Törlés