2013. március 9.

Nővérnek lenni...


Nővérnek lenni felelősség.
Megélni, hogy számítanak rád, a véleményedre, és tudni azt, hogy valaki hisz benned. Hogy tudja, hogy vannak hibáid, de elfogadja, és azokkal együtt szeret.

Nővérnek lenni csodálatos.
Testvér nélkül el sem tudnám képzelni az életem. Mintha hiányozna egy részem. az ékezet az é-ről. Nélküle is érthető a szó, de úgy tökéletes, ha az is ott van.


Nővérnek lenni az idő múlásával egyre többet jelent.
Egyet jelent a szülőktől való leválással, az egymáshoz való szorosabb viszony kialakításával. Bebiztosítani, vagy éppen ellenkezőleg, meglőni a későbbi életed.

Nővérnek lenni tanulságos.
Látni, hogy mások hogyan élik át, majd küzdenek meg a problémákkal. Azokkal, amik anno veled is ugyanúgy szembejöttek. Megérteni, hogy egy kamasz gyerekkel tényleg nem könnyű, és a "mibajodvan? semmi." típusú válaszokból sem lehet kielégítően informálódni.

Nővérnek lenni dilemma.
Együttérezni olyan helyzetekkel, amiket nem értesz. Azonosulni velük. Annyira diplomatikusan kifejezni a szülőkkel egyetértő véleményedet, hogy a másik úgy érezze, neki van igaza. Hidat alkotni generációk között, hogy megértsék egymást.

Nővérnek lenni megtisztelő.
Látni azt, hogy valaki szeret, megszereti azt, amit te, és onnantól kezdve együtt (is) csináljátok. Tiszteli a munkádat. Vagy egyáltalán csak észreveszi.

Nővérnek lenni nem könnyű.
Jónak meg pláne nem.
Én nagyon szeretnék az lenni. Pontosabban azzá válni, mert a jelenlegi ténykedésem még nem az a kategória. De... félek, hgy nem vagyok elég hozzá. Hogy valami hiányzik belőlem, ami nélkül nem tudok annyit adni, mint amennyit kapok.


Testvérnek lenni ajándék.


Vaníliás kardamomos chia puding mézes mandarinszósszal
    recept a what's cooking good looking blogról




125 ml tönkölytej
5 teáskanál chia mag
fél mokkáskanál kardamommag
2 szem zöldbors
fél teáskanál vaníliapor
1 teáskanál méz

A tönkölytejet melegítsük meg, keverjük bele a chia magot, majd törjük össze a fűszereket, adjuk hozzá és fedjük le, hogy megdagadjon. Másnap, mielőtt kiporcióznánk, édesítsük a mézzel.


2 klementin (én pici mandarinnak hívom)
50 ml forró víz
1 mokkáskanál fahéj
1,5 mokkáskanálnyi vaníliapor
1 teáskanál méz

A mandarint meghámozom, gerezdekre szedve egy kisebb edénybe teszem, leforrázom, és fedő alatt elkezdem melegíteni. Ha már forr, leveszem róla, beleszórom a fűszereket, és addig bugyogtatom, míg el nem tűnik róla szinte minden nedvesség. Itt, még mindig melegíte, hozzáadom a mézet, és picit rákaramellizálom. (Már amennyire a mézet lehet karamellizálni.)


Tálaláshoz előveszünk 2 üvegpoharat, elosztjuk benne a pudingot, majd a tetejére kanalazunk a mézes-fűszeres mandarinból.



6 megjegyzés:

  1. :)))) Megint jó volt itt lenni és Téged olvasni...

    VálaszTörlés
  2. Tudod Pankám, nincs valami nagy véleményem magamról az anyaságomat illetően, de amikor ilyeneket olvasok Tőled, akkor azt gondolom, hogy valamit azért jól csináltam :)! Megható.

    VálaszTörlés