2012. augusztus 31.

Zabpelyhes joghurtkrém szederrel és eperrel


Panka vagyok, és gyümölcsfüggő.

Ha lenne ilyesféle "csoport" (mint mondjuk az anonim alkoholisták), én tuti jelentkeznék. Mert vannak bizonyos gyümölcsök, amik mondhatni "bekebelező" hatást váltanak ki belőlem.
Mert imádom őket. A színük, az illatuk, a formájuk, egyszerűen mindenüket!!!!
Képes vagyok pukkadásig enni magam. De helytállóbb ha azt mondom: nem vagyok képes nem pukkadásig enni magam belőlük.
Igyekszem mértéket tartani de...általában nem sikerül.
Ilyen bűnös a szilva és a barack.
Minden fajtájuk.


A Blogkóstoló jelenlegi fordulójában Vikvi blogját kaptam, aki ahogy láttam naaagy pitesütő: ha jól láttam 52 szerepel a kínálatában. Meg még sokminden más. Így aztán ciki, hogy csak egy ilyen "primitív" valamit készítettem el, de... De. Most így esett.
Eredetileg egy kombéval szemeztem, de ahhoz bizony kellett volna a tk. lisztem (már elköltözött apához) de még inkább egy nagy adag szénhidrátfogyasztási kedv, (ami nincs). Így jött a b-terv.
Az eredeti recept itt található (nekem se körtém, se banánom nem volt, a cukros dolgok sztornók - reggelire legalábbis biztosan), ez a tippek gyakorlati alkalmazása az én ízlésemhez, (és hűtőtatartalmamhoz) igazítva. (Mielőtt valaki megkérdezné, hogy honnan van ilyenkor eprem, elárulom, hogy a Tescoban egészen szezonális áron árulták egyik nap.)

Igazi nyárbúcsúztató reggeli, azokkal az isteni, gurulós, mézillatú szederszemekkel!




Hozzávalók 1 személynek:
3 evőkanál zabpehely
5 evőkanál sűrű natúr joghurt
1 mokkáskanál vaníliapor
5 szem eper (szép érett!!)
2 maréknyi szeder

Este a zabpelyhet összekeverjük a a joghurttal, vaníliaporral és villával szétnyomkodott eperrel. Betesszük a hűtőbe, és reggelig pihenni hagyjuk.
Ekkor egy tálkába szórjuk a megmosott, leszárazott szedret, ráöntjük a zabos "masszát", és nagy vígan bekanalazzuk.

2 megjegyzés:

  1. Mindig jó választás a gyümölcs és a joghurt együtt :) Nagyon finom lehetett főleg így szederrel :)

    VálaszTörlés