2012. április 28.

Spenótos - fetás batyu


Napi furcsaságok:
1. A hőmérő 27 fokot mutat. Úgy, hogy minden ablakot becsuktam. 11-től 5-ig utcáramenés sürgősen elfelejtve.
2. Ma kinyitott a strand. Nem viccelek.
3. Aki érettségizik, most csukj be a szemét: már csak 9 nap...

Szóval legjobb ha beletemetkezünk a tankönyvekbe. 
Vagy ezekbe a kis táskákba. 
Szépek, nem? 
Anyu csinálta   Éva kolléganője receptje alapján, én meg elkunyiztam, elvégre mégiscsak 1 háztartás vagyunk :)

Rövidre fogva: egyszerű, és bombabiztos, mint minden levelestésztás recept
                        isteni, mint minden amiben spenót és feta van!!!


Hozzávalók 16 batyuhoz:
1 evőkanál olívaolaj
2 fej vöröshagyma
1 nagy szál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szép piros pritaminpaprika
10 dkg krémsajt
20 dkg spenótpüré
10 dkg feta
2 dl főzőtejszín (elég a 20 %)
só, bors, rozmaring
1 tojás
1 csomag leveles tészta (felengedett)

Az olajat felhevítjük, majd az apróra kockázott hagymát és póréhagymakarikákat aranybarnára pirítjuk. Belenyomjuk a fokhagymát is.
Belekeverjük a krémsajtot, spenótot ( ha leveleset használunk akkor még a hagymákkal együtt fonnyasszuk meg), felkockázott fetát, legvégül a főzőtejszínt. Ízesítsük sóval (ha kell, de a feta elég sós), borssal, apróra vágott rozmaringgal, majd forgassuk össze a felvágott parikadarabokkal. Hagyjuk hűlni, majd keverjünk bele egy tojást.
A leveles tésztát téglalappá nyújtjuk, majd  felvágjuk 4x4-es kockákra. 
Kivajazunk egy muffintepsit, és beleillesztjük a tésztakockákat. A közepébe halmozzuk a tölteléket, majd a 4 sarkát felhajtva és összenyomva, 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

2 megjegyzés: