2012. január 25.

Karaoke-torta

Ez az a torta (még ha tavalyi is) pontosan ugyanolyan alapokon nyugszik, mint "elődje", a  Virágos-pillangós-katicás torta. Precíz, mindenre kiterjedő tervek, és nagyon konkrét elképzelés. Nekem nincs is más feladatom, mint életre kelteni. December 24-re. Mint a Jézuska.


A téma egy családi karaoke-est, mivel a tesója egy ilyen felszerelést kapott tőle tavaly. Ha jól emlékszem.
Jelen esetben ez nem bizonyult könnyű diónak, mert PZ öccsének teljes famíliáját (összesen 6 fő!!!) ki kellett gyurmáznom. Hozzátenném fénykép alapján, bár ezt a végeredmény nem tükrözi. XD Egyedül az ülő kislányokra vagyok büszke, azok tényleg helyesek lettek. Meg talán még a "kanapén" üldögélő testvérpár. (PZ a fehér inges piros nyakkendős.) Jobb ötlet nem lévén egy műanyag dobozt vontam be fondanttal, és arra ragasztottam ültettem a figurákat.

Amin a legtöbbet fejlődhetek az a figurák arca. Próbáltam különféle érzelmeket kifejezni, mindent egy hogyan rajzoljunk manga szemet/szájat papírról másoltam, de végül be kellett látnom, hogy egy alkoholos filccel (nem volt hirtelen más kéznél) és majdnem féldiónyi méretben nem tudok monalisamosolyokat alkotni. Ez van.


A tészta egy 8 tojásos egyszerű piskóta, belülre pedig a szokásos főzött csokikrém került a receptben szereplő mennyiségek duplázásával. (Begyöpösödtem. Csomószor használom ugyanazokat a krémeket, tésztákat. Hol marad a régi újító szellem?!)
A bevonat unidec, a figurák fondantból készültek (ami sokkal alkalmasabb efféle feladatra, mint az elsőnek említett, tekintve, hogy az egyszerűen elhajlik, és nem is szárad ki rendesen. Hál istennek. Ha már ennyit fizettem érte...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése