2011. december 26.

Kávés kuglóf csokiglaze-zel

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy lány. Megismerkedett egy fiúval, akinek láthatóan az első pillanattól kezdve nagyon szimpatikus volt. Túl szimpatikus. Mindenképpen többet akart, mint egy egyszerű barátság. Hosszas győzködés, pedálozás után a lány belement. Mert nem akarta megbántani.
A lány a 8. hónap elején ráébredt, hogy ezt nem bírja tovább. Így elkezdett olyan dolgokat csinálni, amivel tudta, hogy kiválthatja a fiú ellenszenvét, remélve, hogy az ennek hatására mihamarabb szakít majd vele. Itt felmerülhet a kérdés, de miért nem mondta meg neki egyszerűen, hogy vége? Mert nem akarta megbántani.

Hibás vagyok. Egyrészt, hogy nem ismertem fel már a kezdetekkor a lány gyengeségét, pedig már ott leállíthattam volna a folyamatot, másrészt pedig, hogy végig csak a fiú álláspontját hallgattam meg. Pedig ott volt tőlem egy köpésnyire a lányé is.

A receptet Édes és Keserűnél találtam, hááát, ha lehet ilyent mondani: szerelem volt első látásra. A kóstolás már csak hab a tortán...


Hozzávalók 14 db mini / 1 db 24 cm-es formához:
12 dkg liszt
1,2 dl tej
15 dkg porcukor
2 nagy evőkanál kakaó
fél teáskanál szódabikarbóna
fél teáskanál sütőpor
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál tejszín
10 dkg vaj
2 evőkanál porkávé
1 tojás

A száraz hozzávalókat egy tálba öntjük, majd jól összekeverjük.
A vajat megolvasztjuk a tejjel, majd elkeverjük benne az instant kávét. Kihűtjük.
A kihűlt kávés anyaghoz adjuk hozzá a tejszínt, tejfölt, tojást, majd öntsük hozzá a száraz hozzávalókhoz, és dolgozzuk csomómentesre.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Vajazzuk ki a formákat egyesével, öntsük a masszát a 3/4-éig, majd süssük kb. 15 percig. (Figyeljünk rá, hogy sokat fog nőni!)

6 megjegyzés:

  1. Mmm, ezt biztos hogy még ma megsütöm, nagyon jól néz ki! Bár asszem a kávét ki fogom hagyni most belőle, nincs kávés hangulatom, inkább valami nagyon csokis kéne :)

    VálaszTörlés
  2. Biztosan anélkül is szuper lesz! Még csokilikőrrel is izgalmas lehet... vagy kevesebb cukorral és sűrített tejjel. :D Tulajdonképpen bárhogy!

    VálaszTörlés
  3. Szia! :) A tojás kimaradt az elkészítésből ;) Most sütöm, jó illata van nagyon, de nekem kicsi volt egy 24 cm-s formához :( Lehet a forma magasságával van baj, nem tudom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, kimaradt, köszönöm, javítottam!
      A nagy formát nem tudom, én a sok kicsiset csináltam.
      Remélem ízlett, mert emlékeim szerint mi imádtuk :)

      Törlés
    2. Igen, fincsi volt, csak kicsi :) Legközelebb duplázok a hozzávalókkal :)

      Törlés
    3. :) igen, lehet, hogy érdemes

      Törlés