Lilike tortája. Javasoltam, hogy válasszon alkoholt, ami az alapízét fogja adni, és szerencsére könnyűt kaptam. (Bevallom bennem volt az aggodalom, hogy kapok egy olyan választ, hogy Ballantines vagy Teguila. A másik oldalon meg reménykedtem, hogy az is lehet, hogy azt mondja, hogy én válasszak, és akkor szépen megcsinálom Baileysből. Hiszen úgy is szereti. Aztán tovább elmélkedtem. A Baileys annyira átlagos. Ha azzal dolgozok, olyan mintha megijednék a kihívástól. Ami nem igaz. Ugye?) Tehát Lili, megelőztél egy idegőrlő csatát magammal. Köszi :)
A torta (18 cm) alapja egy 4 tojásos sima piskóta, Ezt vágtam 3 felé, és töltöttem meg egy Baileys-es főzött krémmel, majd megszórtam vajkaramell-darabkákkal. A külsején a borítás tejszínhab, az oldalán mogyorókrokant, a tetején csokidíszek és ribizlis kekszgolyók. Mindent én gyártottam, mert az úgy vicces.
Baileys krém: 1 dl tej
1 púpos evőkanál liszt
3 dkg porcukor
1 evőkanál Baileys
kb. 0,5 dl habtejszín
A tejet elkeverjük a liszttel és cukorral, majd sűrű masszát főzünk belőle. Ekkor hozzáadjuk a a likőrt, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, majd robotgép! segítségével homogénné tesszük a Baileys-es péppel.
/A krémet el lehet készíteni vajas sűrítéssel is, mint a mogyorós szívecskénél, de nekem valahogy ide jobban passzolt, ez a könnyű tejszínhabos vonal./
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése