Hogy mogyoró lesz a tésztájában, már a vásárlás pillanatában tudtam. A Baileys csak később jött, mert zserintem az illik a mogyoróhoz. Sőt, az illata egészen mogyorós. Bármennyire is bizonygatták a boltban, hogy nem.
És egyáltalán nem utolsó sorban, a használat során vagy 15x vágtam el a kezem. A széle valahogyan nagyon gagyin lett megoldva, mert iszonyúan éles. És a vajtól még ráadásul csúszik is az ember keze...
HOzzávalók: 8 dkg sótlan földimogyoró
25 dkg liszt
6 dkg porcukor
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
1/4 kávéskanál reszelt kardamom
1/2 kávéskanál reszelt gyömbér
15 dkg vaj
1 tojás
A mogyorót ledaráljuk, majd összekeverjük a liszttel, porcukorral, sóval, sütőporral és fűszerekkel. Elmorzsoljuk benne a vajat, majd a tojás segítségével tésztát gyúrunk belőle. Ne csodálkozzunk az állagán, lágy. És még kevésbé lisztezzük.
Vajazzuk ki a formákat (természetesen nem csak ilyenben jó, mint ami nekem van, ezerféle variációban lehet kapni), majd nyomkodjuk bele a tésztát.
Előmelegített 150 fokos sütőben addig süssük, míg kicsit meg nem nő.
Ha többször kell használnunk egy formát, ne mossuk közben el, de minden alkalommal újra vajazzuk ki.
1 dl tej
1 púpos evőkanál liszt
3 dkg porcukor
4 dkg vaj
1 evőkanál Baileys
A tejhez keverjük hozzá a lisztet, porcukrot, és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre.
Keverjük simára a vajat, majd adjuk hozzá a kihűlt besamelt is. A legvégén ízesítsük az alkohollal.
2 szívecske közé töltsünk kb. 1 teáskanálnyi krémet, a lényeg, hogy legyen is benne, de ne follyon ki, mikor összenyomod. A tetejét díszíthetjük csokoládéval, de önmagában is kitűnő.
13 nagy szívecske kerekedik a végére
Tök jó a háttér!! Nagyon tetszik:)
VálaszTörlésPont most vettem ilyen formát, ki fogom ezt is próbálni.
VálaszTörlésIsmered az ő vaníliás szívecske sütijüket?
Marika
Szuper, remélem sikerül! :)
TörlésUgyan nem tudom kinek a sütijéről beszélünk, de nem valószínű, mert szivecske alakú kekszről csak a győri édes jut eszembe. (de azért elmondhatnád kiére gondoltál :P )