2010. december 16.

Pizzás csiga

Linbori konyhájából. Azt nem igazán tudtam eldönteni, hogy férfi vagy nő írja a recepteket, de nagyon bájos. Két kislány valamelyik szülője, na. Nem a leggyorsabb, de nem vészes időben sem, és tartósabb, még másnap is fogyasztható.:) Jobb, mint a boltokban legtöbb helyen kapható óriási száraz vacak csigák, vagy a furatésztájú darabostöltelékesek. Amolyan igazi házi. A frissen sült tészta illatát semmi sem pótolja.

Hozzávalók: 1,5 dkg élesztő+fél dl tej+ pici cukor
                    fél teáskanál só
                   25 dkg liszt
                  
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. Ha kész, hozzákeverjük a lsizthez és sóhoz, majd összegyúrjuk. Ha nagyon lágy lenne, tejföllel lazítsuk. Kelni hagyjuk.

                    1 kis konzerv paradicsompüré
                    1 fej hagyma
                    pizzafűszer
                    7 dkg sajt
A hagymát apróra vágjuk, hozzákeverjük a paradicsompürét, fűszert, és a kinyújtott tésztára kenjük. Szorosan feltekerjük, (de azért ne annyira, hogy kifolyjon a töltetlék), és 1.5 cm-es szeletekre vágjuk. Sütőpapíron újabb fél óráig kelesztjük. A tetejét megszórjuk sajttal, és forró sütőben aranybarnára, de még puhára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése