Andi konyhájában találtam a receptet, és tévedésből neveztem el így. Mert mint kiderült, ez egy sima sajtosrúd, a készítője Latsia. De mivel itthon így vonultattam fel, ráragadt a név.
Hozzávalók: 20 dkg liszt
3 evőkanál tejföl
10 dkg sajt( a legjobb füstölt és sima vegyesen)
15 dkg margarin
fél evőkanál só
A lisztet és margarint elmorzsoljuk, a sajt felét belekeverjük, majd a sóval és tejföllel összegyúrjuk. Azonnal kinyújtjuk, majdnem 2 ujjnyi vastagra, lekenjük egy tojássárgávaé, rudakra vágjuk, megszórjuk a maradék sajttal, és szerecsendiót reszelünk rá. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 15-20 percig sütjük. Éppen csak barnás.rózsaszín legyen, nem kell ropit csinálni belőle.
Én úgy készítem, hogy kb egy ujjnyi vastagra, vagy még vékonyabbra nyújtom ki, megszórom sajttal (előtte tojássárgája ugye), kb ujjnyi hosszú és széles szeletekre vágom, és így sütöm meg, ilyenkor persze ropogósabb és a sajt is jobban megpirul rajta. Szerintem ez a nagyobb fajta változat, inkább leveles tésztával készítve finom : )
VálaszTörlés