2012. február 28.

Rozmaringos répafőzelék

6:55  -  Vérvételi kartonozó kilométeres sorának a legvégén
       (Hozzátenném, hogy vérvétel 7-től van)
7:34  -  "Hozott mintát? Ööö, nem."
        Kezembe nyomnak egy felcímkézett műanyag kávéspoharat.
7:36  -  A WC ajtaján ott díszeleg a felirat : "Menstruáció idején illetve az utána következő 1-2 napban ne adjanak mintát, mert változást okoz az összetételben."
         Milyen szerencse, hogy már minden lehetséges kilincset összefogdostam.
7:38  -  Ügyintézés a röntgenes kartonozóban (nincs előttem senki!!!!!)
7:44  -  Mellkasröntgen- pipa,
              Melléküregröntgen-pipa
       Várható eredmény kilencre.
7:45  -  Vegyülés a vérvételre váró tömegben
7:50  -  2 fiolányi vérrel szegényebben, de egy fájó karral gazdagabban leülök a leletkiadó környékére
8:33  -  Az eredményen mindössze 2 mondat áll:  
    "Normális tüdő- és szívlelet. Az orrmelléküregek légtartók."
       Megmondaná valaki, hogy mit jelent a légtartó???
9:46  -  Történelemóra...


Ráadásul a hó is újra esik. Alig bírtm hazajönni (meg majd megfagytam, mert hiába mondta anya, hogy ne tornacipőbe menjek, a csizmát túl melegnek ítéltem. Hiba volt. Időjárásnak megfelelően öltözködni nem tudok, na, de ez nem újdonság.)
Ezek után képzelhetitek milyen jól esett ez a főzelék. Maga az otthonosság. És meleg. (Vagyis felmelegíthető.) Ami az én ebédeimről nem túl gyakran mondható el. (Elvi okokból ugyanis nincsen mikrónk, a legtöbb dolog pedig csak abban válna újra meleggé. Vagy csak szimplán lusta vagyok?)


Hozzávalók:
1 kg sárgarépa
friss rozmaringágak
2,5 dl teljes tej
2 csapott evőkanál rozsliszt
só, fehér bors

A répát megtisztítjuk, és nagyjából fél cm-es, egyforma karikákra vágjuk. Párolóbetétben rövid ideig pároljuk (több adagban!!), de még véletlenül se gőzöljük szét, maradjon kicsit roppanós.
A tejet melegítsük fel, keverjük el benne  lisztet, majd lassú tűzön sűrítsük be. Ízesítsük sóval (fontos a jó/kellő mennyiség, mert nagyon finom ízt ad a répának), borssal, majd forgassuk bele a répakarikákat. Legvégül vagdossuk rá a rozmaringot. Minél többet. Mert isteni.



A recept néhány változtatással Fűszerkerttől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése