2011. december 22.

Vajkaramellás-gyömbéres keksz

Furcsa érzés, amikor okos dolgokat mondasz mások problémáinak megoldásához, és közben jössz rá, hogy tulajdonképpen semmi mást nem kéne tenned, csak megfogadnod a saját szavaidat, és a te életed is megoldódna.


Tegnap átestem a tablófotózáson. És lett 1 jó kép! :D  Másokról egy rakat. De nem baj, borzasztóan örülök, hogy egyáltalán 1 darab van.
Közben megérkezett az egyik barátnőm, akinek nagy lelkesen elújságoltam, hogy kandírozott gyömbér helyett, inkább vajkaramellát raktam ebbe a kekszbe. (Pont előtte gyúrtam be.) A fotós erre elkezdte mesélni, hogy a felesége x ideig kardamomot keresett, és hogy mennyire örült mikor talált. Mondtam, hogy fú az tényleg milyen klassz fűszer, és én még azt használom, amit Sri Lankáról hoztunk. A többiek nevettek, hogy én mindig mindenből sütök. Rámnézett: Rendben, akkor majd megkeresem a blogod. Visszpislogtam, hogy de honnan tudod, hogy én írok? A válaszon lehidaltam:" Aki kardamomot használ, annak tuti van blogja".


Hozzávalók 30 db kekszhez:
7,5 dkg puha vaj
15 dkg cukor
1 tojás
8 cm hosszú 2 ujjnyi vastag gyömbérdarab
30 dkg liszt
1 mokkáskanál fahéj
csipet só
1 teáskanál sütőpor
5 dkg vajkaramell apró darabokra törve

A vajat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk az egyveleghez a tojást is. Hámozzuk meg, majd reszeljük bele a gyömbért. Keverjük össze a sót, lisztet, sütőport, fahéjat, és gyúrjuk össze a tojásos masszával.
Hűtőben minimum 20 percig pihentessük.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Nyújtsuk a tésztát 3 mm vastagra, majd szúrjunk ki belőle köröket. Sütőpapíros tepsin nagyjából 13 perc alatt elkészülnek.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon nagyon szépen köszönöm a sütit Pankus, isteni volt! Majd én is megsütöm valamikor:)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy ízlett nyuszi:) TUdod, neked bármikor bármit ♥

    VálaszTörlés