2011. október 15.

Kathmandu - Nepal

2 naagyon hosszu utazos nap utan vegre megerkeztunk. Itt vagyunk Nepalban. Amint az lathato, az ekezet nem megoldott, a z es y helyenek felcserelese meg csak engem erint.
Szooval, volt tobb atszallas, rengeteg sok varakozas, ugyintezes, ules, es minimalis alvas. Az elindulas ota, a  kemeny 4 ora alvassal en vezetek. De most nem is olyan rossz. Volt atszallas Delhiben, Dohaban, de mivel a transzfer reszleget sem hagyhattuk el, nem tudok nyilatkozni a helyrol. A viz nem ihato, es sok a feher turista. Nagyjabol ennyi.
Ellenben Nepal... A repter kulso resze elegge Sri Lankara hajaz, bar az az igazsag, hogy az ottaniak sokkal szimpatikusabbak voltak. A vezetesi stilus megtevesztesig hasonlo (bar vadsagban Sri Lanka vezet), az eletszinvonal detto. Meglehet a varosok jellege mas, de mig itt katasztrofalis szagok es kosz terjeng az utcan, ott semmi ilyesmi nem remlik. Jo, Kathmandu fovaros, mig Colombobol ott viszonylag gyorsan eljottunk, az itteni kornyezet sokkal koszosabbnak hat. Azert tetszik. Sot, odavagyok erte. :) Bar amikor eloszor beleptem a furdoszobaba, csak az jutott eszembe, hogy uristen, hosszu lesz ez a 3 het. Remelem nem kapok el semmit.
Igazabol latni meg nem sok mindent lattunk, csak vegigsetaltunk az etteremhez vezeto fouton meg vissza, de nagyon az tuti, hogy nagyon nyuzsis. Zsonganak az emberek. A repteren kiteptek a kezunkbol a csomagot, felvittek a buszra, mindez nem volt tobb 3 meternel, aztan tartjak a kezuket az 1 dollarert. Megertem en, hogy ebbol el, de azert ez kisse nevetseges. mint mikor otthon a hajlektalan elkeri a szazast, mert visszatolta a kocsit.
Nagy volt a dilemma, hogy vacsira mit is egyunk|gyek, de vegulis a seasonal boiled vegetables with mushroom and paneer fantazianevre hallgato etelt valasztottam. Amikor kihoztak kiderult, hogy ez egy nagyon is ismeros ismerlen: kaptam egy kisebb tanyer parolt zoldseget 3 csik sajttal, meg mellette 3 apro kupac fuszerrel. Hat, azt hiszem nem ezzel fogom magam fenntartani, kulonben a vegere feladhatom magam csomagnak, (lazan beleferve a 23 kgos sulykorlatba). Azert jol esett az orulten fuszeres repcsikaja utan.

A programot nem nagyon sikerult felfognom, de ha minden igaz, 2 nap mulva mar elindulunk a kis hegymaszos bulira, szoval nem igazan leszek netkozelben. Ha igy esik, majd utana jelentkezem, mar remelhetoleg ennel sokkal tagabb ismeretekkel.
Legyetek jok! :)

5 megjegyzés:

  1. Drága, Pankám!
    Olyan jó volt olvasni felőletek. Sokat gondolok rátok, élvezz minden pillanatot! A konyhát kitakarítottam. Puszillak, Anyukád

    VálaszTörlés
  2. Dejó! Ez ilyen Everest-alaptábor-túra? Apukám pont egy éve volt ilyenen, és annnnyira irigyeltem, és téged is most, egyszer én is tuti hogy elmegyek Nepálba!
    Érezd jól magad és vigyázz az orrszarvúkkal ;)

    VálaszTörlés
  3. Szia anyu! Szuper minden, de azert nagyon hianyzol, meg bodza es Marci is. A konyha miatt nagyon bocsi, de legalabb, most egy honapig tisztasag van. Vigyazzatok magatokra ;)


    Hu, koszi, igyekszem, de az orrszarvus resz majd csak jo 1 het mulva jon. Mi "csak" az Annapurna alaptaborig megyunk, az everestes kicsit kemenyebb, azt hiszem :D Esetleg majd osszefuthatnank valamikor egy elmenybeszamolora :), hatha segit valamit az utad tervezesehez.

    VálaszTörlés
  4. Szuper :) akkor majd egyeztessünk időpontot!

    VálaszTörlés