Ismét egy ebéd, csak úgy ha már nem süthetek :) (Lehet, hogy mostanában gyakrabbak lesznek / illetve egyáltalán lesznek ilyen bejegyzések, mivel csak úgy jókedvből sütni semmi időm. :( Semmi-semmi. De szerencsére vannak szülinapok, kérések, amik azért enyhítik valamennyire a fájdalmam :) Erre a hétre várható egy meglepetés, és egy már jól ismert ismerős, ami nem, kivételesen nem feketeerdő :D)
Hozzávalók 1 személyre
1 kicsi salátacukkini (de a rendes is tökéletesen megfelel)
1,5 evőkanál száraz tönkölybúza
2 paradicsom
2 teáskanál olívaolaj
só
metélőhagyma (kb. 8 hosszabb szál)
7 dkg cottage cheese
A zöldségeket jól megmossuk.
A tönkölybúzát szintén megmossuk, majd puhára főzzük. Ha elfőne róla a víz, pótoljuk.
A paradicsomot apróra daraboljuk, összekeverjük a puha tönkölybúzával, a cottage cheese-zel, és az összevagdosott metélőhagymával. Sóval ízesítjük.
A cukkinit félbevágjuk. A magos középső részéből egy kicsit kikaparunk, mert hiába zsenge, nem fog elférni a töltelék :) Megkenjük 1 teáskanál olívaolajjal, majd ráhalmozzuk a tölteléket. Csepegtessük rá a másik teáskanál olívaolajat.
Tegyük egy tűzálló tálba, majd 200 fokon süssük addig, míg finom illatok nem kezdenek terjengeni, és a töltelék már sült színben tündököl.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése