2011. szeptember 18.

Zöldséges-fetás padlizsántekercs

A suli elindulásával elkezdett fontossá válni, hogy valamiféle főtt étel kerüljön a gyomromba. Nem tudom miért, de nem érzem magam jól, ha csak a nyers cuccokból válogatok. Ráadásul bevásárláskor mindig elcsábulok a gyönyörű sötétlila padlizsánok és harsogózöld cukkinik láttán. Mert eszembe jut, hogy milyen klassz dolgokat lehetne belőle készíteni, és tulajdonképpen miért is ennék fagyasztott szarokat, ha ezek itt vannak teljes egészséges frissességükben?
Aztán persze hazaérve elmarad a lelkesedés, és másfél hét után már csak a mentőösztön kerül elő. Azért az se rossz. Finom végeredményeket produkál. (Amin mindig újra-és újra fellelkesülök, és a következő bevásárláskor a kezem automatikusan nyúl az utánpótlásért. Tudom, tudom, szörnyű vagyok.)


Hozzávalók:
    1 közepes padlizsán
    6 dkg kecskesajt
    1,5 evőkanál olívaolaj
    2 paradicsom
    2 paprika
    1 vöröshagyma

A zöldségeket megmossuk, majd a padlizsán kivételével apró kockákra vágjuk őket. Összekeverjük a fél evőkanál olívaolajjal, majd rámozsoljuk a kecskesajtot.
A padlizsánt hosszú, szalagszerű, vékony csíkokra vágjuk. A végükbe egy másfél teáskanál tölteléket halmozunk, majd óvatosan feltekerjük. Ezt megismételjük még kb. 25ször.

A tekercseket egy tűzálló tepsibe halmozzuk. A tál alját is ki lehet kenni olajjal vagy vajjal, én régen alufóliában sütöttem, csak azóta hallottam, hogy a magas hő hatására fincsi kis nehézfémek távoznak a kajába, úgyhogy azóta inkább hanyagolom. A tetejüket meglocsolom 1 evőkanál olívaolajjal, majd 200 fokon addig sütöm őket, míg a tetejük egy kellemes aranybarnás színt nem kap, illetve a padlizsán finoman megpuhul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése