2011. augusztus 22.

Puritán jin-jang és AZ esküvő

"A szimbólum a világmindenség egymással ellentétes tulajdonságait mutatja: sötét és világos, nőies és férfias jellegű, lágy és kemény, ívelt és szögletes. Egyik oldal sem létezhet a másik nélkül, nem választhatók szét, és csak együtt, egymáshoz viszonyítva értelmezhetők. A világ jelenségeiben meglévő ellentétek egysége a jin és jang. Minden magában hordozza a változás lehetőségét, ezért áll az egész élet az efféle jellegű erők változásaiból. Nem lehet azt mondani, hogy fekete-fehér, üres és teli, semmi vagy valami, mert az ellentétes jellegű tulajdonságokat képviselik, melyek egymásból alakulnak ki, és kiegészítik egymást."

Ugyanezt gondolnám a házasságról. Akkor jó, ha a felek kiegészítik egymást. 
Ha megvan a harmónia. 
Ha egyik oldal sem telepszik rá a másikra, de mindketten kellenek ahhoz a bizonyos egészhez. 

Ezt a fajta életérzést kívánja tükrözni a torta. De nevezhetjük jókívánságnak is. Szándékosan 2 teljesen különálló, egymástól független tortát készítettem, amik passzolnak egymásba, de egyedül is kíválóan megállják a helyüket. 


A díszítésen problémáztunk egy sort, mivel apa azt szerette volna, ha a teljes nevet beleírom az apróbb köröbe, illetve még a sok boldogságot felirat is rákerül valamilyen módon. Én azonban (az előbbi kifejtéssel is indokolva) ezt mindenképpen el akartam kerülni, egyrészt mert előtte 2 nappal tettem tönkre a szuper csokizóm, másrészt mert fehér csokit is kellett volna olvasztanom, és annál kiszámíthatatlanabb állatfaj nincs a földön. Utálom. Soha sem tudom előre, hogy megmakacsolja magát, és elkezd csomósodni, vagy egészen véletlenül folyós lesz. Végül kiegyeztünk a kezdőbetűkben. Szerintem teljesen elég volt, kellőképpen személyes, de még a jin-jang sem vesztette el a jelképességét. Most hogy nézne már ki ez a torta összeirkálva?


A fehér borításos tésztája egy másfeles csokitorta, 3 darabba vágva, laponként megkenve áfonyalekvárral, azon pedig kókuszkrém. (Úgy hallottam a kókuszkrém még a kókuszt nem annyira kedvelők körében is kapós volt, sejtésem szerint a kisebb adag Pina Colada-nak köszönhetően.)
   Kókuszkrém:
        9 dkg kókuszreszelék
        2,8 dl tej és tejszín (felesben)
        2,5 evőkanál cukor
        3 evőkanál Pina Colada
        1,5 dl tejszín habbá verve (kb. 2 fixáló és 1,5 evőkanál porcukor, vagy növényi tejszín)

A tejet és tejszínt felforraljuk beleöntjük a kókuszreszeléket, újra felforraljuk (csak pár pillanat), levesszük a tűzről, és letakarjuk. MIndenképpen szívja fel az össze levet maga körül. 
Ha teljesen kihűlt, forgassuk össze a tejszínhabbal, és keverjük bele a Pina Coladát.


              -----------------------------------------------------------------------

 A fekete borításos tortafél alapja egy fehér, 4 tojásos piskóta félbevágva, és citromos tejberizskrémmel töltve.


A végére pedig egy ott készült kép a 3 pasival :P 
Nagyon jól volt megszervezve az esküvő, és igaz, hogy a pap beszéde nekem sok helyen kicsit furcsa volt, nagy pirospont, amiért fejből mondta. A lakodalmi helyszín gyönyörű volt, 2 tó közötti zöld szigeten terült el az étterem (a kép hátterében asszem a bal tó látható), szuper kilátás, miegymás. A vőlegény és arája igazán szép pár, külön kiemelném, hogy a menyasszony gyönyörű volt :) (és iszonyú aktív, az első tánctól kezdve, szerintem az est végéig(=értsd. hajnal) ott volt a táncparketten.) A menü szintén nagy dícséretet érdemel, nem a hagyományos nehéz, rántott ételek szolgálták fel, vegetáriánusként is nagyon élveztem a helyzetet, de (sajnos) valószínűleg nem a világ fordult ekkorát, hanem Enikő dietetikus keze volt a dologban :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése