A cím azt hiszem mindent elmond :) Legalábbis ennél bonyolultabb nevet nem találhattam volna neki, maximum ha az összes hozzávalót tételesen felsorolom. De az is igaz, hogy rövidebbet sem, mert fontos, hogy a lényeges elemek mind kiemelt helyen említődjenek.
Hozzávalók a kekszhez:5 dl liszt
negyed teáskanál sütőpor
2 csipet szódabikarbóna
csipet só
1 dl cukor
1 dl pirított szezámmag
1 teáskanál vaníliakivonat
11 dkg vaj
1 nagy tojás
4 nagy teáskanál tejföl
(Recept a Baking Obsession olddalról.)
A száraz hozzávalókat összekeverjük, és elmorzsoljuk a vajjal. A tojás és tejföl segítségével pedig egy jól formázható tésztát gyúrunk.Tegyük hűtőbe minimum egy órára.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki 3 mm vastagra, és vágjuk fel egyforma négyzetekre. Előmelegített 180 fokos sütőben éppen csak világosbarnára süssük. Figyeljünk, mert nagyon hamar megsül!
a sárgadinnyecurdhöz:17 dkg sárgadinnyehús
5 dkg cukor + 1 csapott evőkanál
3 tojás
15 dkg vaj
1 zacskó zselatin
fél citrom leve
1,5 dl tejszín
A sárgadinnyehúst mixerrel pépesítjük. Belekeverjük a cukrot(a plusz 1 evőkanalat ne), vajat, majd elkezdjük vízfürdőben melegíteni. Ha a vaj teljesen felolvadt, és eloszlott, keverjük bele a tojásokat egyesével, mindig nagyon gyorsan, nehogy darabos legyen. Sűrítsük be körülbelül 10 perc alatt. Még forrón, de már a tűzről levéve, keverjük bele a zselatint, szintén adagokban, és szintén nagyon gyorsan, mert ha csomós marad az rendkívül gusztustalan. Ráadásul a zselatinnak még az íze is rossz. Hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten, LANGYOSRA.
Verjük fel a tejszínt az 1 kanál cukorral, jó keményre, majd keverjük el a dinnyecurddel.
Összeállítás: Egy négyzetes doboz/tepsi alját rakjuk ki sorban a szezámmagos kekszekkel, úgy, hogy minél pontosabban illeszkedjenek. Ha a vagdosásnál pontosan voltunk, akkor itt sem lehet nagy probléma. Simítsuk rá a krém felét(nekem 2 kisebb tepsinyi lett), úgy, hogy minél magasabban álljon, majd óvatosan rakosgassuk a tetejére a fedőkekszeket. ne nyomjuk bele, mert csak kitolja a krémet. Ugyanezt végezzük el a másik adaggal is.
Tegyük mélyhűtőbe, körülbelül 15-20 percre, majd vágjuk fel. Ezután elegendő, de muszáj a hűtős tárolás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése