2011. július 20.

Rakott kalács csokival és baracklekvárral


Stahl Judit megosztó csaj. Van aki Nigella féle istennőként tekint rá, de akad bőven olyan is, aki már a nevétől görcsöt kap. Hogy nem igazi "szakács". Pár éve felreppentek azok a híresztelések, hogy angol oldalak tartalmát adja el a sajátjaként. Nem tudom mi igaz, mi nem, bennem nincsenek előítéletek. Egyrészt nem szoktam főzni (tőle pláne nem, vagy ha igen, azt is a lelki igényeim szerint), másrészről meg a magazinja szerintem fantasztikus. Tényleg. Akárhányszor kézbeveszem, mindig találok valami újat. És ez ugyanígy van az ötödik és a huszonötödik alkalommal is. Eddig az összes szám megvan. De az is igaz, hogy még sohasem készítettem belőle semmit :) Szigorúan olvasnivaló.
De hogy mitől is volt ez a nagy szófosásom? Ez a cucc pont tőle van. Vagyis majdnem. (Most néztem meg az eredeti receptet, és az enyém jóval karcsúsítottabb változat. De ez is elég ütős. Higgyétek el.) Módosítanám: az alapötlet onnan van, és ebben a verzióbanlegalább kevesebbet hízol tőle. Az akkori (2010. július) naplós dokumentációimban a fenséges jelzővel illettem. " ...elővettem a 2 hete megbontott prémium kalács mandulával-t. Megdöbbentő, de olyan, mintha most készült volna. Puha, illatos. Nem akarom elképzelni mivel tömik tele."

Recept a Végre Otthon! könyvből.


Hozzávalók:      10 dkg szikkadt kalács (ha máshogy nem megy akkor mesterségesen, sütőben)
                 2 dl tej
                 1 evőkanál cukor
                 1 vaníliáscukor
                 3 evőkanál házi baracklekvár
                 5 dkg étcsokoládé

  A tennivalók: 1, 2 dl tejet felforralunk, majd beletesszük a vaníliás és kristálycukrot
               2, kalácsot apróra felkockázzuk
                                        3, meglocsoljuk az édes tejjel a kalácsot
                                        4, apróra daraboljuk a csokit
               5, kivajazunk egy tűzálló tálat
               6, kanállal felváltva adagoljuk/kenjük a kalácsot, lekvárt, csokit  VAGY a precízek lefektetnek egy adag kalácsréteget, arra lekvárt kennek, majd megszórják csokival    VAGY a lusták fogják a kalácsot és lekvárt, összekeverik, semmi fakszni, beleplaccsantják egy tálba, majd nagy elégedettséggel megszórják a csokival
                                       7, Kb. 20 perc alatt, 180 fokon pirítsuk meg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése