2011. július 13.

Kókuszos linzer

A kép még tavalyi ugyan, de a kókuszimádatom a régi :) És a kókuszreszeléktől állati jó lett a tésztája, érdemes kipróbálni hagyományos linzertészta helyett. Egyszerű, nagyszerű, gyurmázós.


Hozzávalók: 5 dkg kókuszreszelék
            kb. 0,7 dl tej
            17 dkg vaj  
            17 dkg porcukor
            28 dkg liszt
            csipet só
            3 tojássárgája
                      
A kókuszreszeléket felforralom annyi tejben, hogy éppen ellepje, majd hagyom állni, amíg magába szívja. A lisztet, sót, és cukrot összekeverem, majd elmorzsolom a vajjal. A lényege, hogy nagyjából már összeálljon. Hozzáadom a tojássárgákat és a kókuszt is belegyúrom. Szükség esetén lisztezzük, míg kézhez már nem nagyon ragadó masszát kapunk.
Fél óráig pihentessük a hűtőben.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Lisztezett munkalapon nyújtsuk 3-4 miliméteresre a tésztát, és szaggassuk ki valamilyen formával. Sütőpapíros tepsiben viszonylag rövid idő alatt, mintegy 8-10 perc leforgása alatt készre sütjük.
Miután kihűlt, baracklekvárral ragasszuk össze. Hedonistább hajlamú egyének bepróbálkozhatnak valami kókuszkrémmel is, de nekem sajnos nem volt rá időm.
/Műanyag dobozban tároljuk, mert ott fog szuperül megpuhulni./

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése