(És valószínűleg nem rossz a módszer, mert akárkinek kínáltam, mindenki kért még egyet. Elhiszem, igazán jó. Talán egy kicsivel több csoki...)
Hozzávalók: 13 dkg finomliszt
10 dkg vaj
2 evőkanál cukor
1 vaníliáscukor
csipet só
fél kávéskanál sütőpor
fél kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg kandírozott limekocka (Lidl-s termék)
7 dkg fehércsoki apró kockákra vágva
1 tojás
1 evőkanál citromlé
fél citrom reszelt héja
A lisztet elmorzsoljuk a puha vajjal. Ezután hozzáadjuk a cukrokat, a sót, a szódabikarbónát, sütőport, kandírozott limeot (Magamtól eszembe nem jutna ilyesmit venni, de az egyik bevásárlás alkalmával megakadt rajta a szemem, mivel gyakorlatilag utánad hajították, olyan árban volt.), a fehér csoki darabokat, és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, citromlevet, és beledolgozzuk a masszába. Legvégére a tojást hagyjuk, ez fogja majd össze többek között a kekszünket.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Sütőpapíros tepsibe egymástól 5 cm-re diónyi kupacokat teszünk, és kb. 1,5 cm vastagra elegyengetjük kör alakban.
Itt figyeljünk, mert ez a cookie egyáltalán nem nehéz, ez a legkritikusabb pont az egész folyamatban. Pontos sütési időt nem tudok mondani, de 8 percet biztosan sült. Ezután érdemes odaállni a sütő mellé, kezünkön egy hőálló kesztyűvel, és bármelyik percben készen állni a kikapásra. Valahol azt olvastam ezekkel a belül puha, kívül kemény kekszecskékkel kapcsolatban, hogy akkor van kész, ha elveszti a fényét. És való igaz! Szóval csücsüljünk bátran a sütő mellé, és figyeljünk.
Rácson hagyjuk kihűlni, majd már hidegen, jól záródó dobozban tároljuk.
15 db keksz lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése