2011. április 1.

Exchange program in Hungary 7. + Medvehagymás tojáskrémmel töltött sonkatekercs

Cikis ha receptre építem a napot? Költői kérdés, mert nem érdekel. Ez tetszett a legjobban, ebben élhettem ki magam a legjobban. A feladat egy healthy cold dish elkészítése volt. Persze mi jutott eszébe mindenkinek rögtön? Saláta. Na, én már itt tudtam, hogy akkor ez az az irány amerre még véletlenül sem megyünk. És kitaláltam ezt. Eredetileg füstölt vadlazacfilével, de mivel ilyent nem kaptunk a Sparban, kénytelen voltam csökkenteni a healthy részt. De hogy egy kicsit sznobuljunk, beválasztottam egy csomag serrano sonkát. 8 dkg. 800 forint. És van benne 6 db leheletvékony, kutyakaja szagú szelet. Kóstolni nem kóstoltam, de valószínűleg az ízében lehet a titok, amiért úgy istenítik.

Elkészítés: Főzzünk meg 3 darab tojást. Turmixoljuk össze 2-3 evőkanál tejföllel, hogy kenhető, de mégis alaktartó krémet kapjunk. Ízesítsük sóval, borssal majd vagdossunk bele 3 dkg medvehagymát. Óvatosan szedjük szét a serrano szeleteket, úgy, hogy lehetőleg ne szakadjanak túlságosan szét. A mieink közé kis műanyag lapok voltak téve, ami nélkül gyakorlatilag szétszedhetetlen lett volna. Hajtsuk félbe a sonkát, úgy, hogy lehetőleg a műanyag lapon maradjon. Kenjük rá a krémet körülbelül 1 centisen vagy vékonyabban, és óvatosan tekerjük fel.
Még annyit hozzáfűznék a dologhoz, hogy egy 10 fős csapattal csináltuk. És erősen a főnök típusba tartozom. Csapattal együttműködni meg képtelen vagyok. Úgyhogy erősen lefárasztott megemberelni magam. :)


Az utolsó nap. Csúnya dolog, hogy azt mondom hál istennek? Nem azt mondom, élveztem, meg nagyon gyorsan elröppent a hét, de... Fáradt vagyok. És nem csak én. Anya is. Úgyhogy azt hiszem ő sem bánja, hogy vége. Marci siránkozott, hogy de annyira szerette a srácot, amit nem igazán értek, mivel még 2 szót nem beszéltek. De mindegy, sajnálja csak. És nem utolsó alig várom, hogy visszakapjam a szobámat. Mert jelenleg Marcinál tanyázok, körülbelül a disznóalom tetején. Nincsen helye a ruháimnak, gyűlik minden egy kupacban. Milyen dolog az, hogy úgy kell átosonnom teszem azt egy bugyiért? Engem kifejezetten idegesít. De mindegy, most már befogom a számat. Úgyis csak a szép emlékek maradnak meg, akkor minek stresszeljem magam?
Ez meg a tonhalkrémes tojás (mert ezt is szerepelt a repertoárunkban)

Akárhányszor azután beszélek anyával, hogy előtte Ákossal értekeztem, mindig megjegyzi, hogy hihetetlen mennyire látszik. Hogy kenyérre kenhetően simulékony vagyok. És boldog.

1 megjegyzés:

  1. I�m nоt that muсh of а onlіne readеr tο
    be honest but уour blogѕ гeallу nice, keep іt up!
    I'll go ahead and bookmark your website to come back down the road. Cheers

    My web blog - simple wood projects

    VálaszTörlés