Hozzávalók:2 dkg lenmagpehely
8 evőkanál puffasztott quiona
2 közepes méretű zöld banán
2 teáskanál xilit
1 csipet himalaya só
1/4 kávéskanál frissen reszelt gyömbér
20 dkg tönkölybúzaliszt
2 evőkanál olívaolaj
A quinoát 2 percig ázni hagyjuk egy tálkányi vízben. Ha kicsit megszívta magát, kanállal szépen kimeregetjük. Nem kell kifacsarni, annyi vizet nem tud felvenni.
A banánnál itt is leszögezném, hogy nagyon fontos a ZÖLD banán, mert az érett már nagyon nem lúgos. Jó, nem valószínű, hogy teljesen zöld banánhoz jutunk, mert azt még a szupermarketek sem merik kitenni, de igyekezzünk a legzöldebbet választani. Vagdossuk apró darabokra, majd nyomkodjuk szét egy villával.
Keverjük hozzá a többi hozzávalót is, és meg fogjuk látni, hogy egy viszonylag ragacsos masszánk lett. Vizes kézzel csináljunk belőle golyókat, és tegyük egy sütőpapíros tepsibe. Nekem körülbelül 2 golyónként kellett újra vizeznem.
180 fokra előmelegített sütőben süssük, kb. 10 percig.
A sütik leszedegetésével meg nem baj ha várunk, mert higgyük el, sokkal könnyebben lejön a papírról egészben, ha már nem olyan meleg.
22 db sütink lesz.
Panka, nagyon köszönöm a muffint, csodaszép és csodafinom volt! Puszi Neked érte! Ja! És a Te bűnöd lesz, ha meghízom! Tegnap egész este a blogod előtt csorgattam a nyálamat...annyira mutatós itt minden, hogy igencsak megjött az étvágyam. :P Ez a banános keksz is jól néz ki!
VálaszTörlés