És azt is hozzátenném, hogy megosztotta a családot. Vagyis engem és anyát. :)
Nekem teljesen ízlett, pont azért mert nem volt olyan édes. Sokkal inkább kakaós.
Ellenben őt zavarta, hogy nem édes, és simán elbírt volna még pár kanál cukrot. :)
Ízlések és pofonok.
De az édesszájúak bátran használjanak 8-9 dkg porcukrot.
Hozzávalók: 15 dkg és 4 púpos evőkanál liszt
4,5 dkg porcukor
15 dkg margarin
1 csipet só
1 vaníliáscukor
1 teáskanálvaníliaaroma
1 tojás
3 evőkanál cukrozatlan kakaó
fél teáskanál sütőpor
A lisztet, sütőport. sót, cukrokat, kakaót összekeverjük. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, a tojást, és robotgéppel összedolgozzuk. A puha margarint apró darabokban belevagdossuk, majd egy sima, kissé puha masszát csinálunk belőle, ismét a robot segítségével.
Nyújthatjuk 2 mm vastagságúra, ebből kissé ropogósabb kekszeket kapunk.
A másik, nekem szimpatikusabb verzió, ami már kevésbé kekszes ízvilágú, a 3 mm vastag tészta. Ebből kicsit puhább kekszek lesznek.
Előmelegített 170 fokos sütőben hamar, úgy 7-8 perc alatt megsülnek.
A mi keksznyújtónk |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése