2011. február 3.

Kakaós omlós keksz

 Ki ne szeretné a különböző Győri Édes, vagy ehhez hasonló kekszeket? Egyszerű, finom, és otthonos. Bárhol is eszed. Na erre hajazva csináltam ezt a mostanit. És hogy ne csak unalmas kör/négyzet alakú legyen, felavattam az anya által 4 éve vett formázónkat. :)
És azt is hozzátenném, hogy megosztotta a családot. Vagyis engem és anyát. :)
Nekem teljesen ízlett, pont azért mert nem volt olyan édes. Sokkal inkább kakaós.
Ellenben őt zavarta, hogy nem édes, és simán elbírt volna még pár kanál cukrot. :)
Ízlések és pofonok.
De az édesszájúak bátran használjanak 8-9 dkg porcukrot.




Hozzávalók: 15 dkg és 4 púpos evőkanál liszt
                       4,5 dkg porcukor
                       15 dkg margarin
                       1 csipet só
                       1 vaníliáscukor
                       1 teáskanálvaníliaaroma
                       1 tojás
                       3 evőkanál cukrozatlan kakaó
                       fél teáskanál sütőpor


A lisztet, sütőport. sót, cukrokat, kakaót összekeverjük. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, a tojást, és robotgéppel összedolgozzuk. A puha margarint apró darabokban belevagdossuk, majd egy sima, kissé puha masszát csinálunk belőle, ismét a robot segítségével.
Nyújthatjuk 2 mm vastagságúra, ebből kissé ropogósabb kekszeket kapunk.
A másik, nekem szimpatikusabb verzió, ami már kevésbé kekszes ízvilágú, a 3 mm vastag tészta. Ebből kicsit puhább kekszek lesznek.
Előmelegített 170 fokos sütőben hamar, úgy 7-8 perc alatt megsülnek.
A mi keksznyújtónk
Itt is 2 lehetőségünk van, vagy kivesszük kicsit puhábban, vagy kekszesre sütjük. Ám vegyük figyelembe (mint minden sütinél), hogy ez is keményedik miközben kihűl.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése