2011. február 23.

Kókuszos-banános keksz

A kókusz a személyes kedvencem. Nagyon szeretem. Ennek ellenére, mikor Sri Lankán megkóstoltuk a kókusztejet, hát, kiábrándító volt. Semmi konkrét íz, csak fehéres édes víz. Nem az amiből egy kortynál is többet akarnék inni. A kókuszhús dettó. Nyálkás enyhén kókuszízű dzsuva.
Viszont a kókuszreszelék nagy favorit. :)



Hozzávalók: 2 zöld banán
                      5 evőkanál kókuszreszelék
                      csipet só
                      fél evőkanál xilit
                      9 dkg főtt tönkölybúza
                     10 dkg tönkölyliszt
                     1 evőkanál olívaolaj


A banánt és kókuszreszeléket jól összekeverjük, ezzel pépesítve az eddig darabos banánainkat. Hozzáadjuk a sót, a xilitet, a főtt tönkölybúzát, az olívaolajat és lisztet és egy kissé ragacsos masszává keverjük. Simán kanállal, nem kell robotgép.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Sütőpapíros tepsibe nedves kézzel diónyi darabokat szétlapítunk majdnem ujjnyi vastag körökké, és szép kis kekszeket formázunk belőlük.
Körülbelül 10 perc alatt aranybarnára sülnek.

                                    20 db kekszünk lesz a végére. Ha egyet sem eszünk meg útközben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése