2011. február 18.

Hagymás tönkölykeksz

A tegnapi édes mintájára, sósan. mert be kell hogy valljam, hiányzik egy jó kis pogi, vagy valami saját kenyér, úgyhogy van, hogy savasítom magam. Önuralomból még kell fejlődnöm. :)




Hozzávalók: fél póréhagyma
                      főtten 6 dkg tönkölybúza
                      1 teáskanál friss kakukkfű
                      1 kávéskanál só
                      5 dkg lenmagpehely
                      2 evőkanál olívaolaj
                      5 dkg tönkölybúzaliszt
                      2 evőkanál víz

Kezdjük azzal, hogy tisztázzuk, mi is az a póréhagyma. Lehet, hogy másoknak ez evidens, nekem nem az. A póréhagyma a hagymák közül a hosszú és vastag változat. Ami azt jelenti, hogy az általam írt póréhagymadarab egy jó 17 cm-es darab. Ezt vágjuk fel karikákra, és egy pici olívaolajon fonnyasszuk meg. A hozzávalókat keverjük össze, és másfél dió nagyságú gombóckákat csináljunk belőle.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy sütőpapíros tepsibe tegyük őket, és nyomkodjuk szép kör alakúra, ujjnyi vastagra.
Körülbelül 14 perc alatt készre is sül.
                                                                                                           8 db kekszet kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése