Hozzávalók: fél póréhagyma
főtten 6 dkg tönkölybúza
1 teáskanál friss kakukkfű
1 kávéskanál só
5 dkg lenmagpehely
2 evőkanál olívaolaj
5 dkg tönkölybúzaliszt
2 evőkanál víz
Kezdjük azzal, hogy tisztázzuk, mi is az a póréhagyma. Lehet, hogy másoknak ez evidens, nekem nem az. A póréhagyma a hagymák közül a hosszú és vastag változat. Ami azt jelenti, hogy az általam írt póréhagymadarab egy jó 17 cm-es darab. Ezt vágjuk fel karikákra, és egy pici olívaolajon fonnyasszuk meg. A hozzávalókat keverjük össze, és másfél dió nagyságú gombóckákat csináljunk belőle.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy sütőpapíros tepsibe tegyük őket, és nyomkodjuk szép kör alakúra, ujjnyi vastagra.
Körülbelül 14 perc alatt készre is sül.
8 db kekszet kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése