Ez a keksz az édesség címszóra készült. Mert az éltet.
Ez egy lúgosító étrendnek a tökéletes része lehet. Az én tudásom alapján. Mert a sötétben tapogatózom. Csak a saját ötleteim-próbálkozásaim láthatjátok majd a továbbiakban is. Persze, ha valaki nagyon akar, nyilván találhat recepteket erre a témára, de én szeretek felfedezni. :)
Hozzávalók: 5 dkg lenmagpehely
8 dkg főtt tönkölybúza
3 maréknyi apróra vágott, és kinyomkodott meggy (természetesen nem a cukros befőtt)
fél citrom héja
2 dkg xilit
3/4 teáskanál fahéj
1 csipet himalaya só
8 dkg tönkölybúzaliszt
2 evőkanál olívaolaj
A hozzávalókat összekeverjük, csak szimplán kézzel, és dió méretű, vagy egy icipicit nagyobb golyócskákat gyúrunk belőle. Ha túl száraz lenne a massza, akkor tegyünk hozzá 2-3 teáskanál vizet. De óvatosan adagoljuk, mert ha megcsúszik, akkor a nedvességét javíthatjuk.
180 fokra előmelegített sütőbe, sütőpapíros tepsiben szétnyomkodjuk ujjnyi vastagra. Igyekezzünk a kör formát tartani, a szélét is alakítgassuk, mert később szétesik.
Sütés közben jó sokáig nem látunk változást, de úgy 5-6 perc körül fordítsuk meg a kekszeket, hogy a másik oldaluk is megsülhessen, ne pedig égjen. Úgy a legjobb, ha egy picit még puha amikor kivesszük.
20 db kekszünk lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése