Hozzávalók: 20 dkg túró
2-3 evőkanál porcukor
1 citrom reszelt héja + 1 evőkanál leve
kb.2 dkg darált keksz
A túrót összekeverjük a cukorral, a citrom héjával-levével, majd elkezdjük beleadagolni a kekszet. Ha olyan normál darabos túrótúrónk van, akkor szerintem nem kell ennyi. De én valami krémtúróval dolgoztam, annak meg nem ártott meg, így is alig akart valahogyan megállni.
Ha csak szilikonos jégkockatartónk van, kenjük ki egy picit olajjal, különben az életben nem tudjuk majd kiimádkozni belőle. Nyomkodjuk bele, hogy minden apró nyílást kitöltsön, majd tegyük mélyhűtőbe, hogy megszilárduljon.
Kb. 5 dkg étcsokoládét olvasszunk meg, egy icipici olajjal, és ezzel vonjuk be. Szerintem a villára tűzős-kanállal leöntős módszer a legtutibb. Ráadásul a lecsöpögő csoki sem vész kárba.
Ha megszilárdult, tegyük hűtőbe, és csak enni vegyük ki. Mint a boltit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése