Hozzávalók: 10 dkg tejcsokoládé
1,5 evőkanál tejszín
10 egész mogyoró
15 mogyoró szilánkosra vágva hempergetéshez
A tejszínt és az apróra tördelt csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd mélyhűtőbe tesszük, hogy teljesen megszilárduljon. Ez kb. 4 óra.
A mogyorót megpirítjuk, és valamilyen módon elérjük, hogy ilyen gyönyörű fehéres színük legyen.
A hempergetéshez egy részét szilánkosra vágjuk.
A megszilárdult masszát kivesszük a mélyhűtőből, majd gombócokat formázunk belőle. Ebből igyekezzünk 10-et csinálni. Miközben görgetjük, a közepébe rejtsünk el egy szem mogyorót, majd forgassuk meg a mogyorószilánkokban.
A recept Melindától-aki a Kreatorta oldalt működteti. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése