2011. január 7.

Ramquin

Ez is az egyik étteremben jött velem szembe. Találgattuk apával, hogy mi is lehet benne, felmerült a palacsintától elkezdve minden. Majd a vacsora végén kiderült, hogy egyik sem. A főétel kicsit téves, inkább mondanám köretnek. Ha jól emlékszem valamilyen sambollal ettem, de lehet hússal vagy bármivel. Nagyon finom, és mindig felidézi az emlékeket.

Hozzávalók: 4 tojásfehérje
                   fél teáskanál só
                   2 késhegynyi reszelt szerecsendió
                   5 evőkanál tej
                   2 evőkanál tejszín

A tojásfehérjékből kemény habot verünk. ízesítjük, majd belekeverjük a tejet és tejszínt. Óvatosan összeforgatjuk. Tűzálló tálba öntjük, addig sütjük, míg a tetején kicsit megsárgul a hab, és nem folyik.
Személy szerint a puha szaftos részét szeretem a legjobban, úgyhogy azt tudom javasolni, hogy olyan tálban süssétek, aminek kisebb a felülete. Hogy minél több rész maradjon meg szaftosan puhának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése