2011. január 23.

Kókuszcsillag marcipántöltelékkel

Szerintem a kókusz nagyon illik a linzertésztába. Nem tolakodó, de ad egyfajta kellemes ízhatást, és nem utolsó sorban jól illik szinte mindenhez. Itt a marcipánnal alkot isteni párost, érdemes megkóstolni. Ráadásul a marcipán édes is, jóval kevesebb cukorral is finom, mint az átlag linzertészta.

(Csak nem forrón, mert piszkosul éget.)





Hozzávalók:30 dkg finomliszt
                    8 dkg kókuszreszelék
                    9 dkg porcukor
                    1 csipet só
                    1 vaníliáscukor
                    20 dkg margarin
                   1 tojás
A száraz hozzávalókat összekeverjük, elmorzsoljuk a margarint. A tojás segítségével tésztát gyúrunk belőle, majd hűtőbe tesszük fél órára.
15 dkg marcipánt kinyújtunk kb. 1 mm vastagra, és egy kisebb méretű csillagkiszúróval kivagdossuk.
A tésztát 4 mm-esre nyújtjuk, és egy kicsit nagyobb csillagkiszúróval azt is kifabrikáljuk. Ehhez az akcióhoz nem árt egy szett, amiben 5 különböző méretű csillagocska van. Azt hiszem eredetileg mézeskalács-karácsonyfa készítésére van.
Minden tésztacsillag közepébe icipici baracklekvárt kenünk (az a jó ha folyós), ráteszünk egy marcipáncsillagot, a tetejére egy másik tésztacsillagot-természetesen a lekváros fele legyen a marcipán felé, és jól összenyomkodjuk a széleit.
Előmelegített 170 fokos sütőben rövid idő alatt megsülnek, pont mint a legényfogó. Az a jó, ha éppen csak rózsaszín.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése