2011. január 8.

Hagymakrémleves

Ismét egy kedvenc, ezúttal dupla adagban. De ezek a levesek annyira egyszerűek, gyorsan megvannak, és felmelegítik a lelkem. A testem azért nem, mert általában mire az evésre kerül a sor, már a hűtőből kerülnek elő, és lusta vagyok megmelegíteni. Vagy a gombaleves esetében tudatosság is vegyül bele, mert ugyebár a gombát egyszer szabad hőkezelni, a többinél toxinok szabadulnak fel.





Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma
                   4 dl alaplé
                   1 kávéskanál majoranna
                   1 csipet rozmaring
                   2 teáskanál maci sajtkrém
                   1 evőkanál tejszín

A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd egy pici olajon üvegesre pirítjuk. Felöntjük az alaplével ( kakukkfüves gombakrémlevesnél a vegetáriánus verzió), ízesítjük a fűszerekkel, és még 5 percig főzzük. Összeturmixoljuk, majd belekeverjük a sajtkrémet, és tejszínt. Újra felforraljuk, és már kész is.
                                                                                                        2 nagy adag.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése