Hozzávalók: 2 közepes krumpli
1 nagy vöröshagyma
olívaolaj
3,5 dl víz
1 evőkanál tejszín
1 mokkáskanál só
1 csipet cukor
negyed mokkáskanál majoranna és rozmaring
késhegynyi fehérbors
A hagymát olívaolajon üvegesre pároljuk, majd egy tányérra szedjük. Szintén olívaolajon megpirítjuk a meghámozott-kockára vágott burgonyát, majd felöntjük a vízzel, és ízesítjük a fűszerekkel (utolsó 4 tétel). Amikor megpuhult a krumpli, botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és újra felforraljuk. Ez úgy 5 másodperc. A tűzről levéve beletesszük a hagymakockákat, és tálaljuk. De ha valaki nem szereti, hogy a hagymadarabok a foga közé kerülnek, még turmixolás előtt tegye bele.
Egyadagos boldogság. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése