2010. december 23.

Sajtos tallér

Nem a gyakran készített sütik köuzé tartozik, mert nagyon hosszú, és koszolós megcsinálni. Általában bornapok előtt szokta anya begyúrni, én meg megsütni, de akkor nagyon kell figyelni, hogy nagyon világos legyen, mert különben Gyuri hisztizni fog, hogy égett. Na igen, macerás a család. Szegény Ági, ő állandóan ezt hallgatja.  
Hozzávalók: 1 kg liszt
                                           2 Rama (nagyon fontos)
                                                                                    20 dkg Trappista sajt reszelve ( ne más legyen, mert öszeragad)
                      2 kis tejföl
                2 tojás
                    1 sütőpor
                         köménymag
                           2 evőkanál só

A hozzávalókat összegyúrjuk, cseresznyényi gombócokat formálunk belőle, majd megsütjük. Nekünk van egy kimondott ostyasütőnk, olyami mint egy tollasütő, és szét lehet nyitni. Ezt rátesszük a gázra, felforrósítjuk,  és 4 db golyót teszünk bele. Viszonylag hamar megsülnek, de egyénileg ki kell tapasztalni. Közben természetesen forgatjuk, mert mindkét oldalának meg kell sülnie.

Rengeteg kis tallér lesz, kb. 2 hatalmas tálnyi.

1 megjegyzés:

  1. :D a dorogi nagymamám karácsonykor mindig ilyet csinál!!! :D

    VálaszTörlés