2010. december 15.

Ribizlis-málnás szelet

Istenem, milyen szép nyár volt. Mi és a természet. Az eredeti  recept egy könyvtári könyvből van, amit mondhatni végigsütöttem röpke pár hét alatt. Amolyan Julie and Julie-t játszva. Aztán végül lett ez. Egy teljesen új valami. Ami csak az enyém, ezért is olyan nagyon könnyű és frissítő. Igazi nyári klasszikus. Olyan nagy vendégség volt, hogy már nem is maradt rá gyomrunk. Na igen, egy Sri Lanka megbeszélés össze tudja hozni az embereket. Szuperjó volt az az este. Pedig akkor még nem is tudtam, hogy menni szeretnék. Lementünk fürdeni éjszaka, és volt az a diszkó is... vagy amikor utánunk jött a vízimentő mert azt hitte részegek vagytok. Mondjuk Gábor már nem volt tiszta. XD        In memoriam of Velence
      

Hozzávalók: -4 tojás
                   14 dkg cukor
                   1 csomag vaníliáscukor
                   2 teáskanál sütőpor
                   4 púpos evőkanál kakaó
                  - 2 csomag vaníliapuding
                   8 dl tej
                   5 evőkanál cukor
                   35 dkg málna
                   -20 dkg ribizli



A sütőt 200 fokra előmelegítjük, sütőpapírral kibéleljük. A tojássárgákat a cukrokkal és egy csipet sóval habosra keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot is. Aa lisztet, kakót és sütőport apránként adagoljuk bele. Tűpróbáig sütjük, de nem tart túl sokáig.
A 2 zacskó pudingporból, tejből és cukorból hagyományosan pudingot főzünk, madj ha kihűlt, belekeverjük a málnát. Ide ajánlanék már kicsit puha, nem a legszebb típusú gyümölcsöt, mert nagyon hangulatos, ahogyan a gyümölcs mint valami lekvár eloszlik a pudingban(és a kis málnamagok ott rocognak a fogad között).
A kész kihűlt tésztát kettévágjuk, megkenjük a felel pudinggal, rá a másik lap, a maradék puding, és a ribizlik. Nem kell túlbonyolítani, de valamennyire azért nyomkodjuk bele a pudingba, mert különben le fognak gurulni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése