Hozzávalók
20 dkg liszt
5 dkg vaj
2,5 dkg cukor
7,5 dkg joghurt
0,7 dl tej
fél teáskanál sütőpor
negyed teáskanál szódabikarbóna
csipet só
5 dkg cukor
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál tejszín
1 evőkanál barnacukor
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A vajat felolvasztjuk és langyosra hűtjük. A lisztet összekeverjük a sóval, cukorral, sütőporral, szódabikarbónával, Hozzáadjuk majdnem az összes vajat, (egy picit hagyjunk a kenéshez), joghurtot, tejet, és gyorsan összekeverjük. Lisztezett deszkára borítjuk, és fél centiméteres téglalappá nyújtjuk. Kenjük meg a maradék olvasztott vajjal, majd szórjuk rá a fahéjascukrot. A hosszanti oldalánál tekerjük fel, majd vágjuk jó másfél centis darabokra. Sütőpapíros tepsibe tegyük, de ne túl közel egymáshoz, mert fognak nőni. Kenjük meg a tetejüket a cukrostejszínnel, és kb 12 perc alatt süssük készre. Nagyon fontos szabály, hogy úgy nyitogassuk/vegyük ki őket, hogy ha egyszer már hideg érte őket, és visszatesszük, teljesen kiszárad. Szóval ne ész nélkül. :)
Kb 20 db kiscsiga lesz ennyi tésztából, amit érdemes még aznap elfogyasztani.
De Stahl néni azt sosem mondta, hogy tartós süteményt süt, csak annyit, hogy gyorsan :D
VálaszTörlés