2010. december 20.

Pudingos-meggyes keksztorta

Hát az úgy volt, hogy gondoltam készítek apának valami édességet, úgyhogy lementem a boltba, vásároltam vajat, ám amikor nekiálltam volna sütni, észrevettem, hogy nincsen tojás. Magamban káromkodtam egy rövidet, és a maradék egy egy darab kekszeket összetörve elkészítettem ezt. Hazajött, és kezünkben egy kiskanállal, a piteformából ettük.
Hozzávalók: kb 35 dkg daráltkeksz (én ennek hiányában öszetörögettem vagy 8 félét, és ilyen nagyobb darabokban is ment bele, de nem volt rossz)
10 dkg olvasztott vaj                                                                                      
1 evőkanál méz                                                                                              
2 evőkanál cukor                                                                                           
4 dl tej                                                                                                           
1 zacskó vaníliás pudingpor                                                                             
3 evőkanál cukor                                                                                            
1 üveg meggybefőtt                                                                                          

A vajat a kekszdarabokkal és cukorral összekeverjük, egynemű masszát gyúrunk belőle, majd belenyomkodjuk egy piteforma aljába. A pudingot a zacskó hátoldalán lévő utasítás szerint megcsináljuk, és még azon nyomban (melegében) a "tésztánkra" kanalazzuk. A meggy levét leöntjük, és a meggyszemeket a pudingba nyomkodjuk. 3 órára a hűtőbe tesszük, hogy a keksz jól megszilárduljon. 
Ha ki is akarjuk venni a formából, azt javasolnám, hogy szilikonos formába tegyük, és még a puding rátétele előtt tegyük hűtőbe egy másfél órára. Ezután már könnyedén ki tudjuk verni belőle a tésztát egyben, és úgy rá a pudingot, meggyet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése