2010. december 13.

Mozart torta

Ahol a receptet találtam ott zila tortaformában készítették. Hát, nem azt mondom, hogy minden álmom egy ilyen, de nagyon nagyon szép dolgokat lehet alkotni egy olyanban. Tény, hogy az élvezeti értékéből egy cseppet sem rontott az átlagos külső, sőt, annyira ízlett apáéknak(apa szülinapjára készült, amit Maránál ünnepeltünk), hogy megadtam a blog címét ahonnan készítettem(max konyhája), és ő is megcsinálta. De apa azt mondta az enyém jobban sikerült, mert a krém megállt meg ilyenek. Szóval szerinte azért kell ehhez gyakorlat. Ez ám a dícséret. :)


Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 5 dkg cukrozatlan kakaópor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 30 dkg liszt, 2 dl tejföl

A tojásokat a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és azzal is egyenletesre keverjük. Folyamatosa keverés mellett a kakóport, szódabikarbónát, lisztet, és tejfölt is masszává alakítjuk. Kivajazott tortaformába öntjük, és 200 fokra előmelegített, majd 160 fokra visszavett sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

                     a krémhez: 4 tojás, 20 dkg cukor, 2 csomag vaníliáscukor, keserűmandulaaroma, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej, 10 dkg puha vaj, 1 evőkanál cukor

Az utolsó 2 hozzávaló kivételével a hozzávalókat elkeverjük csomómentesre, majd sűrű krémet főzünk, és ha kihűlt, belekeverjük a vajat és cukrot is.




A tésztánkat 3 részre vágjuk, az első lapra kenünk egy réteg krémet, rá a következő lapot, arra 15 dkg zöld marcipánt kör alakúra nyújtva, újabb lap, és a maradék krém. Ha tudjuk, a torta oldalát is vonjuk be. Hűtőben tároljuk, hogy jól megkeményedjen a krém.


2 megjegyzés: