Hozzávalók:
ő 30 dkg gyári linzertésztát képzel el, de nekem egyszerűbb volt magamnak megcsinálni: 15 dkg liszt
10 dkg margarin
5 dkg porcukor
csipet só
1 tojás
A vajat és lisztet elmorzsoljuk, majd a a cukrot, sót és tojássárgát beletéve, tejföl segítségével tésztát gyúrunk.
Kivajazunk egy muffintepsit, nekem 8 kosárkám lett (ennél több nem nagyon jön ki), és megtöltjük a töltelékkel.
7 dkg darált dió, 1 evőkanál rum, 5 dkg cukor, 1 vaníliáscukor, citromlé, 3 evőkanál forró tej
7 dkg darált mák, reszelt citromhéj, fahéj, szegfűszeg, fél dl forró tej
A 2 féle tölteléket összekeverjük, és belekanalazzuk a mélyedésekbe. 180 fokos előmelegített sütőben elkezdjük sütni, és mikor már majdnem készen van, csíkokat húzunk a tetejére, a fehérjéből és pici cukorból vert habból. Ezután már gyakorlatilag csak pár percre tesszük vissza, míg a tojáshab szép színt kap.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése