Hozzávalók: 8 tojás
12 evőkanál cukor
13 evőkanál liszt
2 vaniliáscukor
4 dl tej
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 teáskanál sütőpor
2 dl tejszín
A tésztához a 8 tojássárgát kemény habbá verjük a 8 evőkanál cukorral. Óvatosan hozzákeverünk 8 evőkanál lisztet, és a sütőport, majd előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor még könyebben kiszárad.
A krémhez 8 tojás sárgáját, 4 evőkanál cukrot, 4 evőkanál lisztet és a vaníliáscukrot a 4 dl tejben elkeverjük, és sűrűre főzzük. Ha teljesen kihűlt, a puha margarint és a porcukrot a krémhez keverjük.
A tésztára simítjuk, majd erre kenjük a 2 dl tejből vert habot. A legjobb ha Hulalát használunk, mert nagyon erős és tartós habja lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése