2010. december 14.

Madártej szelet

Szeretem ezeket a pudingos édességeket. Meg a madártejet is. Mindegyik olyan otthonos, és kedves, hogy egyszerűen összehozza a családot. Hiszen melyik anyuka áll neki a saját jókedvére madártejet főzni?


Hozzávalók: 8 tojás

                    12 evőkanál cukor
                    13 evőkanál liszt
                     2 vaniliáscukor
                     4 dl tej                      
                     18 dkg margarin
                     10 dkg porcukor
                     1 teáskanál sütőpor
                     2 dl tejszín

A tésztához a 8 tojássárgát kemény habbá verjük a 8 evőkanál cukorral. Óvatosan hozzákeverünk 8 evőkanál lisztet, és a sütőport, majd előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor még könyebben kiszárad.
A krémhez 8 tojás sárgáját, 4 evőkanál cukrot, 4 evőkanál lisztet és a vaníliáscukrot a 4 dl tejben elkeverjük, és sűrűre főzzük. Ha teljesen kihűlt, a puha margarint és a porcukrot a krémhez keverjük.
A tésztára simítjuk, majd erre kenjük a 2 dl tejből vert habot. A legjobb ha Hulalát használunk, mert nagyon erős és tartós habja lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése