2010. december 14.

Máglyarakás muffin

Azt hiszem, Stahl Judit Muffinok című könyvében van benne, én még a belosztályon írtam le valami néninek az újságjából. Jóval később megcsináltam, és hatalmas siker, mindenki imádja itthon. Anya kérésére jópárszor legyártódott már.Sőt, szerintem előbb ettünk ilyent, mint valódi máglyarakást. De így mostani fejjel azt mondom, van hasonlóság. :)


Hozzávalók: 35 dkg szikkadt kalács
                    3 tojás
                    3 dl tej
                    2 dl tejszín
                    20 dkg cukor
                    1 csomag vaníliáscukor
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A kalácsot kb 1x1 cmes kockákra vágjuk, majd a cukort, tejszínt, tojást és tejet kézi habverővel összedolgozzuk, és az így kapott öntetbe beletesszük a kalácskockákat. Jó 15 percig áztatjuk, majd belenyomkodjuk a papírkapszlik aljába, és 20 perc alatt készre sütjük.

                     30 dkg alma
                     5 dkg vaj
                     5 dkg cukor
                     1 kávéskanál őrölt fahéj
                     1 citrom
Az almát meghámozzuk, vékonyan felszeljük, majd egy teflonserpenyőben mérsékelt tűzön pár perc alatt megpároljuk a vajon a cukorral, a fahéjjal és a citrom levével. Ha kész, egy kicsit pépesre nyomkodjuk, de valószínűleg már jól szét lesz esve.
Az alapokat megkenjük lekvárral, majd elosztjuk rajta az almát.

                      2 tojásfehérje
                      5 dkg cukor
                      2-3 evőkanál barnacukor
A habhoz lágyan felverjük a fehérjét, majd apránként a cukrot is hozzákeverjük, és keményre verjük.
Ezt az almapép tetjére kenjük, megszórjuk barnacukorral, és visszatesszük még 6-7 percre sülni.

                    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése