Hozzávalók: 35 dkg szikkadt kalács
3 tojás
3 dl tej
2 dl tejszín
20 dkg cukor
1 csomag vaníliáscukor
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A kalácsot kb 1x1 cmes kockákra vágjuk, majd a cukort, tejszínt, tojást és tejet kézi habverővel összedolgozzuk, és az így kapott öntetbe beletesszük a kalácskockákat. Jó 15 percig áztatjuk, majd belenyomkodjuk a papírkapszlik aljába, és 20 perc alatt készre sütjük.
30 dkg alma
5 dkg vaj
5 dkg cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 citrom
Az almát meghámozzuk, vékonyan felszeljük, majd egy teflonserpenyőben mérsékelt tűzön pár perc alatt megpároljuk a vajon a cukorral, a fahéjjal és a citrom levével. Ha kész, egy kicsit pépesre nyomkodjuk, de valószínűleg már jól szét lesz esve.
Az alapokat megkenjük lekvárral, majd elosztjuk rajta az almát.
2 tojásfehérje
5 dkg cukor
2-3 evőkanál barnacukor
A habhoz lágyan felverjük a fehérjét, majd apránként a cukrot is hozzákeverjük, és keményre verjük.
Ezt az almapép tetjére kenjük, megszórjuk barnacukorral, és visszatesszük még 6-7 percre sülni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése