2010. december 14.

Hagymás pogácsa


Egy jó kis pogácsa, pirított hagymával. Hiszen a hagyma mindenhez jó...

Hozzávalók:  30 dkg liszt
                     15 dkg margarin
                     majdnem egy evőkanál só
                     fél doboz tejföl
                     pici tej+2 dkg élesztő+cukor
                     3 dkg vaj
                    2 fej hagyma
                    1 tojás

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, és az élesztőt belemorzsoljuk. Hagyjuk felfutni. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és sóval. Tésztát gyúrunk belőle a tojás, tejföl és élesztő segítségével. Meleg helyen kelesztjük.
Aa vajat megolvasztjuk és a kockára vágott hagymát megpirítjuk. Kakukkfűvel, oregánóval és borssal ízesítsük.
A tésztát kinyújtjuk, ráhalmozzuk a hagymát, majd hajtogatjuk. Ezt addig addig ismételjük, míg még van hagyma. Ezután újabb 20 percre kelni hagyjuk.
A sütőt 200 fokra melegítjük.A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsiben még 10 percig kelesztjük. A pogácsák tetejét lekenjük egy tojássárgával, majd maximum 10 perc alatt megsütjük. Legyen puha még mikor kivesszük, mert így marad finom lágy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése