Egy jó kis pogácsa, pirított hagymával. Hiszen a hagyma mindenhez jó...
15 dkg margarin
majdnem egy evőkanál só
fél doboz tejföl
pici tej+2 dkg élesztő+cukor
3 dkg vaj
2 fej hagyma
1 tojás
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, és az élesztőt belemorzsoljuk. Hagyjuk felfutni. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és sóval. Tésztát gyúrunk belőle a tojás, tejföl és élesztő segítségével. Meleg helyen kelesztjük.
Aa vajat megolvasztjuk és a kockára vágott hagymát megpirítjuk. Kakukkfűvel, oregánóval és borssal ízesítsük.
A tésztát kinyújtjuk, ráhalmozzuk a hagymát, majd hajtogatjuk. Ezt addig addig ismételjük, míg még van hagyma. Ezután újabb 20 percre kelni hagyjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése