Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 csipet só, 6 evőkanál hidegvíz, 1 evőkanál ecet
1 liter tej, 6 tojás, 2 vaníliáscukor, 6 evőkanál liszt, 7 evőkanál cukor
porcukor
A tésztát az eslő sorban lévő hozzávalókból összegyúrjuk, és folpackba csomagolva egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap 2 felé osztjuk, egyforma méretűre nyújtjuk őket-ha kell méregessünk is. Ne fogdossuk sokat, és mielőtt betesszük a sütőbe, villával szurkodjuk meg. Sütőpapíros tepsin 180 fokon nagyon rövid idő alatt kész. Az egyik lap lesz a tető, ezt daraboljuk fel kockákra.
Egy pici tejet csomómentesen elkeverünk a liszttel, majd a tojássárgákat egyesével hozzáadogatjuk. (Hozzá kell tennem, hogy nekem például itt volt 5 tojásfehérjém, és 2 sárgám. Valahogy így jött ki. De nem problémáztam, ez lett az arány.) A maradék tejet felforraljuk, összeöntjük őket, a cukrot is beleöntjük, és sűrűre főzzük. Engem anya ott riogatott, hogy majd felforr a sárgája és dobhatod ki, meg ezt biztos nem így kell csinálni, valamit félrenéztél, stb. Huh, ez nagyon idegesítő. De igenis Így kell csinálni. Nem nagy lángon, folyamatosan kevergetve, és be fog sűrűsödni. A pici sóval kemény habbá vert fehérjéket a még meleg krémhez keverjük, és azonnal be is töltjük a tésztalapok közé. Vagyis az egyik tésztalapra halmozzuk a krémet-ha jó, vagyis sűrű, nem folyik le/ki- és a tetejére teszegetjük a tésztakockákat. Mindezt azért kellett, mert ha csak a sima lapot vágnánk, a krém kifolyna, a lap meg összetörne. Ügyeljünk rá, hogy a kockák szépen illeszkedjenek egymáshoz. A tetejét porcukorral szórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése