Hozzávalók: 3 tojás
10 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg darált dió
csipetnyi fahéj
1 dl tej
1 dl olaj
fél csomag sütőpor
A tésztához szétválasztjuk a 3 tojást, és a tojássárgából, tejből, olajból, és a liszt feléből pépet készítünk. A fehérjét a cukorral habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a pépet. A tésztát sütőpapíros tepsibe öntjük, és előmelegített 160 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
2,5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál cukor
2 vaníliáscukor
20 dkg margarin
3 tojássárgája
15 dkg porcukor
A krémhez a tejből, pudingporból és cukrokból hagyományosan pudingot főzünk. A tojássárgát a porcukorral kihabosítjuk, majd beletesszük a puha margarint. Ha a puding langyosra hűlt, hozzáadjuk a a többihez, és jól összekeverjük.
A krémet a kihűlt tészta tetejére egyenletesen rákenjük, majd a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
3 tojásfehérje
12 dkg cukor
fél citrom reszelt héja és leve
5 dkg reszelt csokoládé
A habhoz a fehérjét a cukorral habbá verjük, majd a végén belecsorgatjuk a citromlevet é A habot a vaníliakrém tetejére kenjük, majd a reszelt csokival díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése