2010. december 13.

Diós-vaníliás szelet

Egy régebbi Nők lapja konyhában találtam a receptet, és nagy örömömre pont olyan lett, mint a képen. Csak talán nekem a pudingos rész egy kicsit vastagabb. Illik a húsvéthoz, mert hiába diós a piskótája, nem téliesen nehéz, olyan megújulós, főleg a krémje miatt. Ja és senki se lepődjön meg, ha a fagyi szelet ugrik be, mert anya is rögtön erre asszociált a kép alapján. Biztos valami "öreges" beütés. Vagyis a 90es évek találmánya, amit most megújítottak egy fantáziátlanabb névvel.


Hozzávalók: 3 tojás
                    10 dkg liszt
                    10 dkg cukor
                    10 dkg darált dió
                    csipetnyi fahéj
                    1 dl tej
                    1 dl olaj
                    fél csomag sütőpor
A tésztához szétválasztjuk a 3 tojást, és a tojássárgából, tejből, olajból, és a liszt feléből pépet készítünk. A fehérjét a cukorral habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a pépet. A tésztát sütőpapíros tepsibe öntjük, és előmelegített 160 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

2,5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál cukor
2 vaníliáscukor
20 dkg margarin
3 tojássárgája
15 dkg porcukor
A krémhez a tejből, pudingporból és cukrokból hagyományosan pudingot főzünk. A tojássárgát a porcukorral kihabosítjuk, majd beletesszük  a puha margarint. Ha a puding langyosra hűlt, hozzáadjuk a a többihez, és jól összekeverjük.
A krémet a kihűlt tészta tetejére egyenletesen rákenjük, majd a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

3 tojásfehérje
12 dkg cukor
fél citrom reszelt héja és leve
5 dkg reszelt csokoládé
A habhoz a fehérjét a cukorral habbá verjük, majd a végén belecsorgatjuk a citromlevet é A habot a vaníliakrém tetejére kenjük, majd a reszelt csokival díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése