Kicsit már régebbi süti, de teljesen aktuális, mert téli időszakból "származik". A beleseje puha és krémes, a teteje finoman ropog. Banán és csoki, az örök párosítás. És finom segítség, ha hirtelen egy barnahéjú banánhadsereggel találjuk magunkat szembe.
Hozzávalók: 4 dl liszt
3 dl joghurt
1 dl olaj
3 dl cukor
3 tojás
1 sütőpor
4 banán
15 dkg csoki
A sütőport összekeverem a liszttel, cukorral, a joghurtot az olajjal-tojással. Aa száraz és nedves keverékeket összeöntöm és sima tésztává keverem. A banánt karikára, a csokit apró darabokra vágom, és a tésztához adom.
A szóráshoz 10 dkg margarint, 15 dkg liszttel, 10 dkg cukorral és 4 evőkanál kakaóporral laza morzsává alakítjuk. A lényeg, hogy tényleg ne álljon össze, csak morzsázódjon. Egy kistepsit sütőporral kibélelünk, beleöntjük a masszát, a tetejére szórjuk a kakaós morzsát, és előmelegített 200 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése