2010. december 19.

Az ötszázforintos pizza

Ezt a bejegyzést Bálintnak. Hajrá, biztos jól sikerül. Viszonylag könnyű, és ha betartjuk az élesztő működését elősegítő lépéseket, elronthatatlan. És telekis tömegek bizonyíthatják, hogy finom.

Hozzávalók: 1 kg liszt
                    1 db élesztő(42 g)
                    2 evőkanál só
                    6 dl meleg víz
                    1 evőkanál cukor
                    1 dl olaj

Az élesztőt a meleg vízben a cukorral és egy pici liszttel felfuttatjuk.
A sót, lisztet, olajat összekeverjük.
Ha már szépen megnőtt az élesztőréteg a vízen, Beleöntjük a száraz hozzávalókhoz, és egy hólyagos tésztát gyúrunk, ami elválik a kéztől. Kelesztjük, míg kétszeresére nem nő.
Ennyi tésztából nekem 7 kisebb méretű, amolyan kétszemélyes/egyszemélyes pizzám lett, a Stahl könyvben 4 óriási pizza készült.
Kinyújtjuk, vagy sütőpapírra, vagy pizzasütő lapra tesszük, megpakoljuk a "feltéttel", és 240 fokon, addig sütjük míg már nem túl puha, de még nem is kemény, kb. 20 perc.
                 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése