2010. november 19.

Hagymás-fetás quichie

A mai költemény. Nagyon isteni. És ehhez nem kell szalonna, itt a példa. Pedig a receptben volt. És még így is ízlett a húsevő kollégának is, aki anya volt. Pedig ő aztán megmondja. Mindig megkapom, hogy milyen iszonyú büdös van, akármit főzök. Marci kakiszagnak hívja. Ööö, én nem érzek soha semmit. De ha tényleg ilyen büdös van, akkor az mind a rengeteg méreganyag, ami az én kajámból kifő, ellenben az övékében bennt marad. Szóval még mindig én járok jobban. De lehet a karalábét nem szeretik. Kitudja. Ebbe az nem kell. Bár akár azt is lehet tenni. A barna magos liszt azonban nagyon jól passzol a hagyma és feta párosához. Nem utolsó sorban gyorsan elkészül, viszonylag kevés munkabefektetéssel.

Kellékek: 15 dkg liszt
               1/2 zacskó sütőpor
               10 dkg túró
               2 ek tejföl
               3 ek olaj
               majoranna   
               10 dkg feta sajt
               3 tojás
               1 kis doboz tejföl
               só (de szerintem a sajt elég)
               bors
               0.5 kg csíkokra vágott vöröshagyma
               2 teáskanál köménymag

A sütőport, lisztet, túrót, fél teáskanál sót, olajat és tejfölt összegyúrjuk.
A hagymát felkarikázzuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Ha megpuhult, nagyon minimális sóval, borssal, és majorannával ízesítjük.
A tésztát egy kivajazott piteformába nyomkodjuk,és ráhalmozzuk a hagymát.
A tojásokat összekeverjük a tejföllel, és egy nagyon kevés feta kivételével belemorzsoljuk az összeset. Ezt is ízesíthetjük, de vigyázzunk a sóval, mert a feta már magában is elég sós. A lötyit a hagymára öntjük, majd megszórjuk a maradék fetával, és egy kevés rómaiköménnyel.
200 fokos előmelegített sütőben kb fél óráig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése