Kellékek: 15 dkg liszt
1/2 zacskó sütőpor
10 dkg túró
2 ek tejföl
3 ek olaj
majoranna
10 dkg feta sajt
3 tojás
1 kis doboz tejföl
só (de szerintem a sajt elég)
bors
0.5 kg csíkokra vágott vöröshagyma
2 teáskanál köménymag
A sütőport, lisztet, túrót, fél teáskanál sót, olajat és tejfölt összegyúrjuk.
A hagymát felkarikázzuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Ha megpuhult, nagyon minimális sóval, borssal, és majorannával ízesítjük.
A tésztát egy kivajazott piteformába nyomkodjuk,és ráhalmozzuk a hagymát.
A tojásokat összekeverjük a tejföllel, és egy nagyon kevés feta kivételével belemorzsoljuk az összeset. Ezt is ízesíthetjük, de vigyázzunk a sóval, mert a feta már magában is elég sós. A lötyit a hagymára öntjük, majd megszórjuk a maradék fetával, és egy kevés rómaiköménnyel.
200 fokos előmelegített sütőben kb fél óráig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése