Kell hozzá:15 dkg liszt
8 dkg durvára vágott dió
3 kanál diótöltelék ( 7 dkg diót megpirítunk ledarálunk, hozzá 2 ek cukor, és 2 kanál rum)
6 dkg cukor
3 tojás
7 dkg olvasztott vaj
1,5 dl tejföl
csipet só
1 teáskanál sütőpor és szegfűszeg
A sziruphoz:1 ek méz
2 ek cukor
1 nagy narancs reszelt héja és leve
A tésztához a hozzávalókat összekeverjük, és egy sütőpapíros tepsibe öntjük. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. félóra alatt megsül. Nem árt tűpróbát csinálni.
Közben a sziruphoz a hozzávalókat összekeverjük, összeforraljuk, majd még 5 percig gyöngyözve kevergetjük.
Ha a tészta megsült, emeljük ki a sütőpapírral, majd borítsuk vissza úgy, hogy ami eddig az alja volt, most az legyen felül. Ezt locsoljuk meg jól a sziruppal, vágjuk kockákra, majd tegyük hideg helyre, hogy jól megszívja magát. Fontos hogy az öntözésnél, még ne hűljön ki a tészta, de természetesen megégetni sem kell magunkat.
gusztustalan
VálaszTörléshát köszi... akárki is vagy. Nekem bejött, de te tudod.
VálaszTörlésrosszul látod : finom volt :)
VálaszTörlés