2010. november 25.

Bolognai lasagne

Drága kis Marci szülinapjára. Hiszen annyira szereti... Ha meg én csinálom, ugyan nem fogok mindenféle szar bolti porokkal vacakolni! Majd most megtanulja mi a különbség lasagne és lasagne között.



Hozzávalók: -1 fehér és 1 sárgarépa
                     1 üveg sűrített paradicsom
                     2 dl ketchup
                   - 1 hagyma
                     30 dkg sertésdarálthús
                     só
                     bors
                     oregano
                     rozmaring
                     3 dkg vaj
                     3 dkg liszt
                     5 dl tej
                     só
                     szerecsendió
                     2 duci gerezd fokhagyma
                     8 lap lasagnetészta

  
A zöldségeket megpucoljuk, felkarikázzuk, majd egy kevés olajon "megpároljuk". Ezután hozzáöntjük a paradicsomsűrítményt meg a kecsapot, és összeforraljuk.
A hagymát egy kevés olajon szintén megdinszteljük, majd a húst is mellétesszük, és szép barnára sütjük. Ha megsült, hozzáadjuk a zöldségesparadicsomszószt, majd ízesítjük.
A besamelmártáshoz a vajat megolvasztjuk, majd kis adagokban hozzáadagoljuk a tejet és lisztet. Fontos hogy folyamatosan kevergessük, nehogy becsomósodjon. Akkor jó, ha egy sűrű mártást kapunk. Ezt ízesítsük sóval, szerecsendióval és reszelt fokhagymával.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, a tál aljára egy vékony réteg besamelt kenünk. Erre rátesszük a lapokat, egy adag hússzószt, rszelt sajtot, újabb adag tésztát, besamelt,hússzószt, sajtot, stb., míg el nem fogy. Aa tetejére sajt kerüljön, azt meg még pluszban szórjuk meg kis vajjal. 180-200 fokos sütőben 45 percig süssük.     

2 megjegyzés:

  1. "Drága kis Marci szülinapjára" - Ez annyira kedves, annyira örülök, hogy így szereted az öcsikédet. Nem csoda, hogy ő is odavan érted.
    Szeretlek kis buddistmonkom!

    VálaszTörlés
  2. Jaj én is téged kis tamil tigrisem! És kár hogy nem találkozunk többet... na de majd a mikuláson:) hiányzol...

    VálaszTörlés