2010. november 17.

Barátság kuglóf

A barátság süti feldolgozott változata. Vagyis a megmaradt kovász egy részének felhasználása. Kevésbé gyümölcsösebb, mint az előző, dió, és csoki adja az alapízét. Persze teljesen gyümölcsmentes nálam semmi sem lehet, itt is került az aljára egy kis "barnára karamellizált" alma.


Hozzávalók: fél adag kovász
                   2.5 dl liszt
                   3 evőkanál cukor
                   1 dl langyos tej
                   3 evőkanál olaj
                   1 teáskanál sütőpor
                   1 csipet só
                   2 teáskanál citromlé
                   2 evőkanál darált keksz 
                   5 dkg csokoládé
                   5 dkg dió
                   2 alma
                   2 kanál barnacukor

A kovászt, lisztet, cukrot, langyos tejet összekeverjük. Hozzákeverjük az olajat, citromlét, darált kekszet. A csokit és diót apróra vágjuk,(előtte a diót megpirítjuk) és ezeket is óvatosan beledolgozzuk. Kivajazunk egy kuglófformát, beletöltjük a keveréket. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és a kuglóf tetejére rakosgatjuk. Megszórjuk a barnacukorral, majd addig sütjük, míg az alma karamellizálódik, és a tű simán kijön. 

1 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy, ennyiféle jó ki sütit sütögetsz:-))
    A barátság kenyér valamikor 30 évvel ezelőtt nagyon menő volt,de most újra kedvet kaptam hozzá. De nem mint kenyér, hanem mint a süti. Jól néz ki:))

    VálaszTörlés