Hozzávalók: fél adag kovász
2.5 dl liszt
3 evőkanál cukor
1 dl langyos tej
3 evőkanál olaj
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
2 teáskanál citromlé
2 evőkanál darált keksz
5 dkg csokoládé
5 dkg dió
2 alma
2 kanál barnacukor
A kovászt, lisztet, cukrot, langyos tejet összekeverjük. Hozzákeverjük az olajat, citromlét, darált kekszet. A csokit és diót apróra vágjuk,(előtte a diót megpirítjuk) és ezeket is óvatosan beledolgozzuk. Kivajazunk egy kuglófformát, beletöltjük a keveréket. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és a kuglóf tetejére rakosgatjuk. Megszórjuk a barnacukorral, majd addig sütjük, míg az alma karamellizálódik, és a tű simán kijön.
Nagyon ügyes vagy, ennyiféle jó ki sütit sütögetsz:-))
VálaszTörlésA barátság kenyér valamikor 30 évvel ezelőtt nagyon menő volt,de most újra kedvet kaptam hozzá. De nem mint kenyér, hanem mint a süti. Jól néz ki:))