2010. október 4.

A nyár emlékére- és persze Rékának:)

Azt hiszem még a Bóbita ideje alatt sütöttem ezt a sütit. A tésztája egy egyszerű omlós tészta, amit a hatalmas doboz málna tesz különlegessé, amit Moncsi hozott nekünk. Jó, a finoman olvadó vaníliapuding sem utolsó, mint ahogyan a tetején ropogós morzsa sem. Igazi nyári napfényes cirógatás.
  Málnás morzsaszelet
-20 dkg vaj
  22 dkg cukor
  36 dkg liszt
  2 vaníliáscukor
  csipet só
  2 tojás
  1 zacskó sütőpor
  3 evőkanál tej
 -2 vaníliapuding
  8 dl tej
  5 evőkanál cukor
 -1 kg málna
 -15 dkg liszt
   10 dkg cukor
   10 dkg vaj

A 2 zacskó pudingport a cukorral és tejjel a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük.A vajat a cukrokkal, sóval, tojásokkal habosra keverjük. Beleforgatjuk a lisztet, sütőport, hozzáadjuk a tejet. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk, úgy hogy egy nagy gáztepsit pont beterítsen. A már elkészített pudingot elterítjük a tésztán, megszórjuk a natúr gyümölccsel.
A morzsához a puha vajat, lisztet, cukrot darabosra morzsoljuk, és rászórjuk a sütemény tetejére. Hogy mennyi ideig sütjük? Jó kérdés. Fogalmam sincs. Érezni az illatokat, lehet tűpróbázni (bár akkor arra figyeljünk, hogy a puding mindig krémes marad, és ugye azon keresztül fogjuk kihúzni a tűt), de egy fél óráig szerintem mindenképpen elvan a sütőben.
UI: Réka kikötötte, hogy ezt kell sütnöm az esküvőjére. De pont addigra legyen kész, amikor ők kilépnek a templomból, és majd ezzel várjam őket. Rizseső helyett:D Nem akartam mondani, hogy szerintem akkor jobban fogja majd érdekelni, hogy beleférjen a ruhájába, de ha ez a kívánsága, természetesen.
De azért az én 18. szülinapomra készülő gyöngymelltartó se lesz semmi. :P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése